mynewspapers.net

Zink picolinate för acne

Zink picolinate för acne


Som infektion fighter, zink picolinate aids i läkning av vävnad och hjälper till med regleringen av DNA-syntes och hormoner, enligt akne-hud-och sjukvård-guide.com. Zink kan också bidra till att förhindra ärrbildning och hjälper kroppen att stå emot inflammation och infektion.

Bakgrund

Vissa av källorna till mineralet zink visas naturligt i livsmedel vi äter, som ärter, bönor, ägg, fjäderfä, solrosfrön, fullkorn, mejeriprodukter och magert nötkött, enligt den akne-hud-och sjukvård-guide.com. Studier har kopplat dåliga matvanor, såsom en hög fast födointag, till bidragande faktorer i zink brister, vilket kan leda till akne och andra hudsjukdomar. Tillägg zink picolinate hjälper kroppen om naturliga källor av zink inte är tillgängliga.

Utvecklingen av akne

Utvecklingsmässiga perioder i en människas liv, såsom pubertet, graviditet och klimakteriet då hormoner varierar, kan orsaka talgkörtlar blir överaktiv, enligt den akne-hud-och sjukvård-guide.com. Överflödig olja, kallas även talg, kan täppa till porerna, svällning smuts och döda hudceller, vilket resulterar i en manifestation av akne. Zink picolinate är en vanlig behandling för detta tillstånd.

Zink behandling indikatorer

En zinkbrist kan försvaga immunsystemet vilket gör det svårt för kroppen att bekämpa infektioner och bakterier enligt den akne-hud-och sjukvård-guide.com. Genom att reglera hormonproduktionen och stimulera immunförsvaret, hjälpa zink picolinate bekämpa bildandet av akne. Zink picolinate är en zink salt som är biologiskt aktiva. Zink picolinate kan behöva tas för en till två månader innan en minskning av återfall av akne är märkt enligt health911.com. Absorberas lätt av kroppen zink picolinate kan tas internt, vid måltiderna, eller används utvärtes.

Typer

Zink picolinate, zinkacetat, zink glukonat, zinkoxid, zinc monothionine och zinksulfat är bara några av formerna av zink enligt akne-hud-och sjukvård-guiden. Har man ingen studie som visar att någon av dessa typer av zink prestera bättre än andra. När du använder zink akne behandling, även om det är receptfria, är det ändå bäst att prata med en hudläkare eller läkare om korrekt regimen.

Biverkningar

Zink picolinate har också en tendens att hämma koppar absorption i kroppen enligt den akne-hud-och sjukvård-guide.com. Eftersom en kopparbrist kan leda till andra hälsoproblem, bör koppar dagsdos ökas om du är på en zink tillägg regim. Enligt health911.com, skulle bästa förhållandet mellan koppar till zink vara 1 mg koppar till varje 15 mg zink. Om mer än 15 mg zink per dag under en längre tid, bör läkare konsulteras eftersom detta kan öka risken för störningar med koppar absorption.