mynewspapers.net

Ytterdörren fönster behandling idéer

Ytterdörren fönster behandling idéer


Den idealiska dörr fönster behandlingen erbjuder en blandning av integritet och ljus filtrering. Vissa behandlingar, såsom romerska nyanser, täcka fönstret i användning och Utsätt det när de är öppna. Andra behandlingar, såsom sash gardiner, anbringa till fönstret. Dörrens stil hjälper ofta husägare besluta vilka fönster behandling ser bäst. I vissa fall är installera en glasmålning panel mer att föredra än montering en fönster behandling och dess medföljande maskinvara på dörren.

Sash gardiner

Sash gardiner mount både upptill och längst ned i fönstret. Liten stång fickor sydda i tyg form samlar när gardinerna är på stången. Sash gardiner är ett gemensamt designval för dörr fönsterbehandlingar, särskilt om det finns två smala fönster på båda sidor av dörren, kallas parkeringsljus; sash gardiner fungera särskilt bra på parkeringsljuset. Någon typ av tyg kan bilda en sash gardin, men ren tyg är vanligast, eftersom det bevarar så mycket ljus som möjligt samtidigt som några avskildhet. Cinching i mitten av en sash gardin med en slips skapar en "timglas sash."

Luftningsgaller fönsterluckor

LOUVERED träluckor är ett attraktivt alternativ för mindre utsmyckade portar. Jalusier kommer i många konfigurationer, och är gångjärn monterade på insidan kanten på fönsterkarmen. Ett par dubbla fönsterluckor dragspelsvikt i öppet läge, men öppna dem fullt ut är onödigt eftersom Louvren tillåter ljus i eller blockerar den. En enda wide-spaltgolv louvered slutaren är ett modernare utseende för mindre fönster, som de på dörrar. Luckor kan målas eller färgas för att matcha dörren, vilket resulterar i en mer sammanhängande övergripande utseendet än tyg fönsterbehandlingar.

Roman Shades

Roman nyanser kommer i en mängd variationer, beroende på tyg val och rigg. Klassiska romerska skugga veck i en trave som husägare väcker det. När sänkte, visas skugga helt enkelt som en bit platt tyg. Roman nyanser kan placeras i eller utanför fönsterkarmen, men de måste vara "sash-monterad", eller fäst längst ned i fönsterkarmen, att hindra dem från att svänga ut från dörren. Skuggan kan stiga i även, raka veck eller riggade för att stiga genom centrum, orsakar veck falla i en fläkt form. En annan distinkt utseende för en romersk nyans är att infälld riggen några inches från ytterkanterna så som när den är upp, sidorna faller i små fans.

Mini persienner

Horisontella mini persienner är ett traditionellt val för windows av alla slag eftersom det är lätt att montera tyget behandlingar över dem. När det gäller en dörr fönster lägger en kort kappa visuella intresse utan att hindra dörren. Som med Roman nyanser, botten av mörkarna måste ha en bifogad fil peka på fönsterkarmen eller de ska svänga när dörren öppnas eller stängs. De flesta mini blinds mount utanför fönstret på en dörr, men om fönstret har tillräckligt djup, de kan ställas in inuti ramen. Tab-top, veckad, ballong, moln och rod-pocket gardinkappor är bara några av de många valance stilar som skulle passa över mini blinds på en dörr fönster.