mynewspapers.net

Writing tävlingar för tonåringar att vinna pengar

Writing tävlingar för tonåringar att vinna pengar


Tonåringar som älskar att skriva kan lägga grunden för en karriär eller en livslång hobby genom att finslipa sina färdigheter medan de är unga. Writing tävlingar tillåter tonåringar att få erfarenhet att lämna in sitt arbete och att ha det bedömas av andra. De hålla tonåringar skriva och ge dem deras första glimt in i världen av publicering. Tävlingar kan också vara ett sätt för ungdomar att tjäna pengar medan du gör vad de älskar. Tonåringar kan skicka facklitteratur, poesi eller fiktion i någon genre att vinna kontantpriser eller stipendier.

Tema uppsatsen tävlingar

Många organisationer och tidskrifter kör uppsatsen tävlingar där deltagarna ombeds att svara på en fråga. Varje månad, till exempel erbjuder skede av livet Essay Contest high school studenter chansen att skicka in en uppsats på ett särskilt tema. Temat är meddelade i början av varje månad och studenter kan skicka uppsatser i hela kalendermånaden. Tidigare teman har varit "Vad är du mest tacksam för?" och "vad betonar du ut, och hur du orkar med att stress?" Essays måste vara icke-fiktion och 500 ord eller mindre. Det första priset per December 2010 var en £16 Kodak Gallery presentkort.

Poesi tävlingar

Teen poeter kan delta i tävlingar som är specifika för en form av poesi eller är öppen för alla. Poesi Society of America ger Louise Louis/Emily F. Bourne Student Award till en gymnasiestudent årligen. Priset bär en prissumma på £162, från och med 2010. Dikterna kan vara i vilken stil, men de måste vara opublicerade. Nomineringar till priset görs av gymnasiet lärare och administratörer. Om du har en dikt eller flera dikter, som du vill ska övervägas, prata med en av dina lärare om att komma in i tävlingen.

Allmän skönlitteratur tävlingar

Om du älskar att skriva skönlitteratur, leta efter novellen tävlingar som är riktade till tonåringar. Claremont recension skriva tävlingen är öppen för författare mellan 13 och 19. Berättelser kan vara litterära eller i någon genre. I 2010, en inträdesavgift på £13 får du kan skicka in upp till tre berättelser om 500 ord eller mindre eller en historia av upp till 5 000 ord. Det första priset för tävlingen 2010 var £325. Claremont översynen driver också en poesi tävling för tonåringar.

Tema Fiction tävlingar

Några fiction tävlingar är baserade på uppmaningarna eller öppna för författarna till en viss genre. Den årliga Misfits skriva tävlingen, som körs av Minnesota Society för intresse för Science Fiction och Fantasy, är öppen för författare i alla åldrar vars berättelser falla i dessa genrer. Tävlingen har ungdom divisioner för författare som är 16 eller yngre. Vinnare i 2010 mottog Amazon Presentkort värt £48.

Tävlingar för särskilda grupper

Några skriver tävlingar är öppna endast för sökande som uppfyller vissa kvalifikationer. Till exempel brandstegen skriva tävlingar, som sponsras av författare Mitali Perkins, dela ut priser årligen till tonåring författare som är invandrare, har minst en invandrade förälder eller antas internationellt. Det finns två kategorier--poesi och prosa--som omfattar både skönlitteratur och facklitteratur. Första pris för 2011 tävling var £32.

Andra möjligheter

Nya tävlingar dyker upp hela tiden. Fråga på lokala institutioner, till exempel din stadsbibliotek, för tävling meddelanden. Be din skola vägledning råd att hålla dig informerad om uppsatsen tävlingar. Tonåring tidskrifter kör ofta skriva tävlingar. Checka in på legitimiteten i varje tävling innan du tillämpar, och vara försiktig när man beslutar att lämna in till en tävling som har en inträdesavgift.