mynewspapers.net

World Cup Brasilien: Ställen att äta och bo i Manaus

World Cup Brasilien: Ställen att äta och bo i Manaus


Manaus, är i Amazonas regnskog, en sofistikerad och charmig stad som är värd några matcher i gruppen runt World Cup Brasilien 2014. Detta är en stad av kontraster, på confluencen av floderna Negro och Solimões, och erbjuder både stora naturliga sevärdheter och intressanta kulturella aktiviteter. Det grundades 1669 och har sedan dess förvandlats till en industriell enklav, med kapacitet att ge besökarna med boende av högsta kvalitet. Det regionala köket, med råvaror som bara finns i regnskogen, är en attraktion på egen hand.

Skaldjur är bra

Manaus har matställen som passar varje budget, från stånden på den flodernas stränder till lyxiga restauranger i centrum. Båda alternativen erbjuder rätter tillagade i den mest autentiska lokal stilen, från den populära feijoadan till den Tambaqui, en sötvattensfisk som bakas i bananblad. En av de mest populära områdena att äta är att där upptäcktsresande, men La Barca restaurang på Av. Djalma Batista 3000, är en mycket bra restaurang som erbjuder en mängd olika skaldjursrätter.

Exotiska rätter är på efterfrågan

Brasiliansk mat är varierad och ändras drastiskt från en region till en annan. Manaus har några särskilt exotiska rätter som du inte hittar någon annanstans i Brasilien, som läcker Amazonas Pato ao Tucupi. Detta är en maträtt som ursprungligen utarbetats av de lokala aboriginska folken, med vissa afrikanska influenser, förde över av slav arbetstagare, som kryddat anka med lokala ingredienser. En annan extravaganta maträtt, Pirarucú, kan fås i Banzeiro, Rua Libertador 102. Det är en sötvatten fisk som kan växa upp till 10 fot långt och har några utsökta kött på dess ben.

Första klass hotell

Manaus är förmodligen en av de vackraste städerna i Brasilien, på grund av dess otroliga natur och andra turistattraktioner. Och för att få ut mesta möjliga av det, det bästa alternativet är Manaus Park Suites Hotel, Av. Cel. Teixeira 1320, som erbjuder några mycket bekväma rum mitt i djungeln utan att missa något ett femstjärnigt hotell förväntas ha. Det ligger på stranden av Rio Negro och har en terrass sittande över floden, och erbjuder möjlighet att öva vatten sports andembark på turer genom Amazonas regnskog.

Bor i hjärtat av Amazonas regnskog

Manaus är spektakulära läge i regnskogen. Men det är också en stad med ett rikt och varierat kulturliv och det finns många alternativa planer att plocka från. För att göra det mesta av dem, på Tropical Manaus Hotel, Avenida Coronel Teixeira 1320, som också finns på svarta floden. Förutom dess lyxiga sviter med privata pooler har detta hotell ett eget zoo fylld med lokala arter och en vågbassäng där besökarna kan utöva vattensporter.