mynewspapers.net

Wood Pergola Arbor övervåningen tak & uteplats Design idéer

Wood Pergola Arbor övervåningen tak & uteplats Design idéer


En platt, övervåningen tak kan omvandlas till en avkopplande uteplats utrymme genom en mängd olika modeller och metoder. Om du funderar på inklusive växter i rymden eller är helt enkelt ute efter att lägga till en dekorativ touch i tak uteplats, överväga att lägga till en trä pergola eller arbor till taket utrymme. Pergola tenderar att vara större än bersåerna, och har en kvadratisk eller rektangulär form medan bersåer är vanligen välvd och används för entréer.

Höga taket

Om din takterrass ligger högt upp på en byggnad, använda en sida av pergolan för att blockera kanten av taket, för att skapa en skyddande barriär. Uppföra en halvfast vägg med en dekorativ galler och använda upp på väggen som en vilande punkt för pergola tak lamellerna. Stöd i andra änden av lamellerna med två kolumner. Du kan bygga din pergola i musikstilar från landet till modern.

Trädgård med uteplats

Skapa en utomhuspool på taket trädgården på din uteplats. In en pergola i mitten som en sittgrupp. Hängande växter och blommor från pergola taket visas. För extra sittplatser, kan du lägga till bifogade bänkar mellan kolumnerna. Om du inte har utrymme för att installera en hela pergola, kan en serie av bersåerna foder gränsa av taket området utgöra ett alternativ. Arbors kan hålla hängande växter eller innehåller en liten bänk. Vinstockar som murgröna kan linda runt trä balkar av en pergola eller en berså som ytterligare ett sätt att lägga till grönska i området.

Moderna uteplats

För att skapa en modern takterrass, använda rostfritt stål eller aluminium material istället för trä. Om du har en smal stig som leder till det huvudsakliga området av din takterrass, linje det med flera arbors att skapa en semi-täckt väg. Belysa vägen genom hängning utomhusbelysning från bersåerna. Förvandla din pergola till ett utekök med en grill och mat område på ena sidan och en matsal på andra sidan.

Nattetid användning

Din takterrass svänger in en nyckfull nighttime sommaren flyktbilen. Sträng twinkle ljus genom lamellerna arbor eller pergola för mjuk belysning. Måla den arbors eller Pergola vita för bättre belysning. Ljuset kommer att reflekteras den vita färgen att göra dem att verka ljusare än om de används med mörka färger eller trä.