mynewspapers.net

Wire Mesh Vs. Fiber för en gjuten betong uppfart

Wire Mesh Vs. Fiber för en gjuten betong uppfart


Utan tillräcklig förstärkning, kan hällde betong uppfarter spricka med tiden från väder och bära. Två sätt att förstärka betong, ökar dess motståndskraft mot inverkan och förlänga dess livslängd, är med trådnät och glas fibrer.

Metallnät

Trådnät är ett vanligt alternativ till armeringsjärn som en av de primära material betongarbetare använder för att förstärka uppfarter. Består av ett svetsat rutnät av tråd tyg, levereras den i ark eller rullar lade över uppfarten plattan innan betongen hälls. Wire mesh håller tillsammans sprickor som bildar med tiden, men hjälper inte minimera eller förhindra att dessa sprickor uppstår.

Fibre

Du kan lägga till glasfiber eller glasfibrer, den konkreta mix som en sekundär förstärkning. Konkreta hantverkare använda främst glasfiber i dekorativa projekt, blanda det med betongen innan du häller för att ge tredimensionella förstärkning till färdig produkt. Miljontals fibrer i glasfiber förstärkning blockera tillväxten av mikro-sprickor i betongen, att skapa förbättrade draghållfasthet.

Jämförelse

Betongarbetare och gör-det-självare installera ofta ståltrådsnät felaktigt, trampa ner det ut i sanden under plattan i betongen, och förneka mycket eller alla dess fördelar som förstärkning. Eftersom fiber läggs till i betongblandare innan hälla, undvika den risken. Fiber är dock inte tillräckligt starka för att stå emot effekterna en uppfart upprätthåller, och det inte skyddar också mot platta krympning eller termisk expansion. Därför är en kombination av wire mesh och fibre förstärkning bäst.