mynewspapers.net

Watco danska olja vs Tung olja

Watco danska olja vs Tung olja


Watco Danish Oil och tung olja finns två typer av trä-efterbehandling oljor med olika egenskaper. Watco Danish Oil är ett varumärke av Danish oil. Både danska olja och tung olja kan uppnå resultat av en finish på din träslöjd, men underhåll och hållbarhet samt mängden tid investerat i efterbehandling objektet varierar mellan två produkter.

Danish Oil egenskaper

Danska olja är en olja-lack blandning. Enligt webbplatsen populära träbearbetning amatör träarbetare gjorde kokt linolja lättare att tillämpa genom gallring med terpentin eller lacknafta, "så att proportionerna var ungefär en tredjedel linolja, en tredjedel lack och en tredjedel tunnare." Denna nya lösning också torkade snabbt. Tillverkare kapitaliseras på denna hemmagjord lösning genom att göra typer av Danish oil lätt tillgängliga i järnhandeln.

Tung olja egenskaper

Tung olja kommer från muttern av tung trädet, som finns främst i Kina. I råformat är tung olja en effektiv beläggning för träslöjd som kräver en härdad, skyddande tätning. Tung olja kan användas i flera skikt för att uppnå en härdad tätning på trä.

Ansökan och hållbarhet

En dansk olja ansökan förblir hållbara under många år på grund av sin blandning av olja och lack. Enligt populära träbearbetning, är lack skapad av en matolja med en harts att göra en blandning som är tålig och hårdnar vid torkning. Detta gör det möjligt att tillämpa Danish oil på kortare tid och i färre rockar än tung olja. Tung olja anses ett underhåll program och bör tillämpas minst en gång i månaden för att upprätthålla en nivå av skydd och glans på träslöjd. Tillämpa flera lager av tung olja rekommenderas, och det tar längre tid att tillämpa tung olja för varje päls bör ha 24 till 48 timmar att suga in i träet och torr.

Mat-grade mineralolja

Lite mineralolja anses "livsmedelskvalitet" och kan användas säkert för trä som kommer i regelbunden kontakt med livsmedel, såsom slaktare kvarter och trä köksredskap. Enligt webbplatsen trä Finish Supply, "en styrelse snittytan är aldrig"färdig"--oljan är en fortsatt behandling, inte en finish." Eftersom danska olja är en blandning av kemisk lack och mineralolja, bör det inte användas på trä produkter som kommer i kontakt med livsmedel. Tung råolja är säkert att använda i detta fall.

Överväganden

Samvetsgrann träarbetare använda träslag som är lämpliga för ett trä objekt, inklusive mängden kontakt som kommer att göras med artikeln under sin livstid. Tung olja kan vara ett bättre val för träprodukter som ofta är i kontakt med mänskliga händer. Danska oljan kan vara ett bättre val för trävaror som används mer för estetiska än praktiska ändamål.