mynewspapers.net

Vulkan vetenskap projekt för en 4: e väghyvelEn vulkan vetenskap projekt bör utmana en fjärde grader utöver enkel konstruktion av en modell. Efter forska och dokumentera vulkan typer, delar och effekter, ger en modell vulkanen explosion eleverna en chans att förklara för tittarna hur vulkanutbrott inträffar.

Forskning

Fjärde klass studenter jämför och kontrast vulkanen och utbrott typer, identifiera volcano delar, beskriva ett utbrott effekter på området geologi och invånare och lär dig mer om historiska utbrott. Finns resurser för vissa webbplatser att hjälpa din forskning.

Presentation

Forskare har ett ansvar att kommunicera sin forskning för att öka allmänhetens förståelse för frågor som berör alla. Presentera din klass resultaten i en skriftlig rapport, display ombord eller med PowerPoint-bildspel.

Vulkan modell

Nu vet du en hel del om vulkaner så du är redo att skulptera en vulkan av modellering lera eller salt deg eller papier-maché över en tom pop flaska. Placera skulpturen i en ruta eller grunt pan att fånga lava under explosionen. Låt den torka helt och måla den. Montana presidiet av minor och geologi och hur-saker-arbete-Science-projekt ge utbrott förslag: bakpulver och ättika, mentos och diet cola eller salt och någon kost pop. Välj ditt utbrott recept, häll det i flaskan kärnan och stå tillbaka att titta på drama. Du kan upprepa händelsen med olika recept att se vilket ger den mest realistiska explosionen.