mynewspapers.net

Volvo XC90 hjulet bult & vridmoment specifikationer

Volvo XC90 hjulet bult & vridmoment specifikationer


Volvo XC90 är en midsize SUV som Svenska auto tillverkaren infördes 2003. XC90s varierade lite i utseende och prestanda mellan deras införande och den millennium andra decenniet, men det finns variationer i motorn specifikationer. Volvo har sålt XC90 med lite olika hjul från en modell eller årsmodell till en annan, men alla XC90 fälgar har identiska specifikationer för korrekt installation.

Om hjulet åtdragningsmoment

Om du installerar fälgar på din bil, måste du veta de rekommenderade specifikationerna för hjulet bult/släpande mutter vridmoment så att varje hjul har installerats korrekt och fungerar säkert. Om du dra åt bultarna med för mycket vridmoment, kan du remsan lug muttern; sträcka eller bryta en wheel stud; eller förvränga hjulet, bröt rotor eller bromstrumman. Om du inte använder tillräckligt vridmoment, kanske hjulet inte säkert. Använd en momentnyckel att mäta vridmoment och använda ett kors och tvärs på hjulet som du dra åt bultarna.

XC90 Hjulet specifikationer

Alla Volvo XC90 modeller har hjul bult vridmoment 105 fot pounds. Hjulen har ett 108mm fem-lug mönster med 14 x 1,5 mm bultar.

Hjulet Installation

Volvo XC90 hjulet bult & vridmoment specifikationer


När du installerar dina fälgar, finns det flera storlekar av vridmoment skiftnycklar kan du använda. Kontrollera att du har en som passar typ av hjulbultar och vridmoment som du behöver. För XC90's specifikationer, Använd ett 10mm nyckel och vända den minst 7,5 gånger. Eftersom hjulen har en fem-bult mönster, dra åt i en stjärna mönster. Efter reser mellan 50 och 100 miles, åter vridmoment bultarna efter att de har haft lite tid att bryta i.