mynewspapers.net

Vitt te Vs. Yerba Mate

Vitt te Vs. Yerba Mate


Vitt te och yerba mate är populära bland tedrickare på grund av deras hälsofördelar. En stor skillnad mellan två, dock, är deras smak. Vitt te har en ljus och söt smak, medan yerba mate har en bitter och rökig smak.

Ursprung och traditioner

Vitt te Vs. Yerba Mate


Vitt te härstammar från Kina. I århundraden serverades vitt te endast till den kinesiska kejsaren och hans hov eftersom det var sällsynta och dyra. Yerba mate var naturligtvis odlas i Sydamerika. Enligt Sydamerikansk kultur representerar inbjudande besökare för yerba mate vänskap och gästfrihet.

Fördelarna med vitt te

Som grönt och svart te innehåller vitt te antioxidanter som kan sänka blodtrycket och främja starkare ben och frisk hud. Enligt PubMed inkluderar dessa antioxidanter flavonoider, som kan spela en roll i förebyggandet av cancer och hämma cancer celltillväxt.

Fördelarna med Yerba Mate

Yerba mate innehåller höga halter av vitaminer och mineraler, inklusive aluminium, krom, koppar och järn, som kan hjälpa hjälpa kroppen mot sjukdomar. Enligt PubMed, har yerba mate också kopplats till stöd för viktminskning och reglera ventrikeltömning.

Beredning

Vitt te är minst bearbetade form av te. För att hålla den te hög antioxidant nivåer, bryggs vitt te bäst med varmt vatten. Yerba mate kan bryggas som kaffe, fransk press eller espresso. Du kan också dricka yerba mate varmt eller kallt.