mynewspapers.net

Vitaminer som hjälper dig att använda mat till energi

Vitaminer som hjälper dig att använda mat till energi


Din kropp använder vitaminer för många processer på cellulär nivå, från att hjälpa syn till att hjälpa blodet koagulerar och flera vitaminer associeras med bildandet av enzymer som metabolisera maten eller processen att omvandla metaboliseras mat till energi. Trots att konsumera mer av dessa vitaminer inte kommer att öka din ämnesomsättning och hjälpa dig gå ner i vikt, kan brister i flera ämnen hindra din kropps förmåga att sätta de kalorier du äter om du vill använda.

Vitamin B1 (Tiamin)

Tiamin, även känd som vitamin B1, är rikligt förekommande i fläsk, blomkål, frön och nötter och är vanligtvis finns i livsmedel på nivåer som inte kräver de flesta människor att ta tillskott. Det förekommer också naturligt i kroppen. Tiamin är viktigt i produktionen av enzymer som kroppen använder för att omvandla blodsocker till ATP, den grundläggande kemiska metaboliseras av organeller i dina celler som bränsle. Rekommenderat dagligt intag, eller RDA, för tiamin är 1,2 g för män och 1.1g för kvinnor.

Vitamin B6

Detta vitamin, som måste förbrukas från mat eller kosttillskott eftersom kroppen inte kan producera den, finns i kött, fjäderfä, fet fisk, avokado och lite frukt. Vitamin B6 används i syntetisera mer än 60 enzymer som utlöser kemiska reaktioner i kroppen. Bland dessa, det, hjälper till att bilda glykogen phosphorylase, det enzym som omvandlar glykogen, energidiversehandel metaboliseras från kolhydrater, till glukos, som sedan används som energi. Vuxna bör konsumera 1.3mcg av vitamin B6 varje dag.

Vitamin B12

Även om vitamin B12 förknippas främst med funktionen av nervsystemet och produktionen av blodkroppar, krävs det också av de enzymer som omvandlar fett och proteiner till energi. Härrör endast från animaliska källor såsom kött och dagbok, kan vegetarianer och veganer behöva ta kosttillskott för att uppnå Rekommenderat dagligt intag av 2.4mcg varje dag.

C-vitamin

C-vitamin behövs för att syntetisera kollagen, ett material som används av kroppen för att göra hud och bindväv. Mer omedelbara metabolt livsmedel, vitamin är också viktigt i skapandet av en kemikalie som är ansvarig för att transportera fett över cellväggen att organeller som för att skapa energi. Det finns i citrusfrukter, gröna bladgrönsaker, paprika, broccoli och andra grönsaker. Män bör få 90mg och kvinnor 75mg c-vitamin varje dag.

D-vitamin

En av vitaminerna kroppen kan syntetisera, D-vitamin produceras med exponering för solljus. Dess primära roll i ämnesomsättningen är att absorbera kalcium från maten och i sin tur främja benhälsa och tillväxt. Preliminära forskning visar också att det spelar en roll i trigging frisättningen av insulin, en kemikalie som är viktigt att metabolt socker. RDI för D-vitamin är 15mcg, men de flesta människors kropp producerar tillräckligt på egen hand inte att motivera ett tillägg.