mynewspapers.net

Vitaminer som hjälper bränna fett

Vitaminer som hjälper bränna fett


Vitaminer är viktiga näringsämnen som hjälper till att stödja och förbättra många metaboliska reaktioner och funktioner i kroppen. Fettförbränningen kräver också vitaminer till bryts fettet ned och producera energi effektivt. Ökad och effektiv fettförbränningen ökar energi nivåer och förhindrar fett lagras i buken och andra områden av kroppen. Kroppen inte kan producera tillräckliga nivåer av många viktiga vitaminer och kräver dem i kosten för att bränna fett. Flera vitaminer fungerar som co-enzymer och co-faktorer i kroppen reaktioner som bränner fett.

Vitamin B2

National Institute of Health förklarar att vitamin B2 som också kallas riboflavin, spelar en roll för syretransport och användning i kroppen. Syre behövs för ämnesomsättningen av fett, proteiner och kolhydrater. Vitamin B2 hjälper att absorption och aktivering av andra B-vitaminer och viktiga mineraler. Dessutom behövs denna viktiga vitamin för bildandet av erytrocyter av röda blodkroppar, antikroppar och för cellandningen.

Vitamin B6

Vitamin B6 kallas också pyridoxin och är ett viktigt näringsämne i produktionen av energi. Vitamin B6 hjälper i ämnesomsättningen av fett som kolhydrater och protein, som också kan omvandlas till fett och lagras i buken området. Vitamin B6, ett vattenlösligt näringsämne, är också viktigt i produktionen av hormoner involverade i ämnesomsättning och produktion av röda blodkroppar i benmärgen.

Vitamin B12

National Institute of Health konstaterar att B12-vitamin är ett viktigt vattenlösligt näringsämne som spelar en viktig roll i att hålla kroppens röda blodkroppar och nerverna friska. Detta vitamin fungerar med folsyra och är också viktigt att bidra till att öka ämnesomsättningen och bränna kosten fett på en optimal nivå.

C-vitamin

C-vitamin är en kraftfull antioxidant näringsämne som hjälper kroppen att skapa en aminosyra som kallas carinin, som är en viktig förening som transporterar fett i blodet. C-vitamin hjälper också för att metabolisera fett från kosten till energi. Enligt en studie från University of Colorado är potent antioxidant aktiviteten av C-vitamin effektivt på öka ämnesomsättningen, bränna fett och minska oxidativ stress i kroppen. Denna viktiga vitamin är också viktigt för att underlätta upptaget av järn från kosten. Järn är ett viktigt mineral för produktionen av hemoglobin, syretransporterande protein komplex i erytrocyter som är nödvändiga för att transportera syre från lungorna till kroppen.