mynewspapers.net

Vitaminer som hjälpa rensa ut ditt system

Vitaminer som hjälpa rensa ut ditt system


Typisk amerikansk tillbringar 90 procent av sin mat budget på bearbetade livsmedel, enligt Reader's Digest. Som ett resultat, lider många amerikaner av cancer, högt blodtryck och diabetes. de är också mer sannolikt att vara överviktig. Ett antal vitaminer är kända för att avgifta kroppen och hjälpa rensa ut några av de skador som en dålig kost. Dessa vitaminer kan konsumeras genom olika frukter och grönsaker eller tas i tillskott.

C-vitamin

C-vitamin har länge varit känt för sina effekter på immunsystemet. Förbrukning av Vitamin C, som kan hittas i apelsiner, jordgubbar, citroner och senap greener, ökar möjligheten för immunförsvaret att kämpa mot bakterier och virus. Vitaminet också skyddar kroppen från kostrelaterade sjukdomar som diabetes. En ytterligare fördel av vitamin C är dess makt som en antioxidant, som hjälper avgifta kroppens celler, rengöring dem för faror som fria radikaler (toxiner absorberas genom kroppen till följd av föroreningar och miljömässiga föroreningar), som har kopplats till cancer.

Vitamin A

Vitamin A är ett annat vitamin som har en stark inverkan på immunförsvaret. Förbrukning av vitamin A, som finns naturligt i livsmedel som morötter, squash, pumpa och sötpotatis, bidrar till att främja styrkan i immunförsvaret av avgiftande celler, mycket likt effekterna av c-vitamin. Konsumtion av livsmedel rika på vitamin hjälper dessutom lös ackumulering av tungmetaller i kroppen.

Järn

En kost rik på mineraler järn hjälper till att förhindra anemi, vilket är bristen på tillräckligt många röda blodkroppar i kroppen. Utan rätt nivå av röda blodkroppar, inte tillräckligt med syre cirkulerar i hela kroppen och immunförsvaret blir nedsatt. Konsumerar livsmedel rika på järn som vattenmelon, russin, ärtor och bönor bidra till att främja god syresättning i hela kroppen, som hjälper till att avgifta och rensa systemet av fria radikaler.

Magnesium

När din kropp saknar rätt mängd Magnesium, ett mineral som är ansvarig för ben, vävnad och blod hälsa, tas giftiga mineraler upp av kroppen i stället. Dessa ohälsosamma gifter kan orsaka felaktig hjärtfunktion genom absorption av plack i hjärtat arteriell väggar. Kost rik på magnesium, som finns i fullkornsprodukter, jordnötter, mandel och gröna, bladgrönsaker, avgifta blodet av dessa toxiner och bidra till att förhindra sjukdomar såsom hjärtsjukdomar, artrit och stroke.

E-vitamin

E-vitamin, länge känt för dess positiva effekter på huden, gör också underverk när det gäller att förhindra ansamling av tungmetaller i hjärnan. Konsumtion av livsmedel rika på vitamin E som ägg, mandel, sötpotatis och vetegroddar hjälp till fri hjärnan av tungmetaller, som har kopplats till olika hjärnan cancer samt Alzheimers sjukdom. Dessutom, har konsumtion av E-vitamin genom diet eller genom kompletterande vitaminer kopplats till minskad risk för muskulös degeneration, inklusive muskeldystrofi.