mynewspapers.net

Vitaminer i Centrum Silver

Vitaminer i Centrum Silver


Centrum Silver är en daglig multivitamin för personer över 50 år. Designad med åldersrelaterade behov i åtanke, innehåller Centrum Silver en kombination av 31 vitaminer och mineraler anses viktigt i biologiska processer. Kosttillskott är avsedda för dem som inte tar emot rekommenderade mängden näringsämnen genom kosten.

Vattenlösliga vitaminer

Vitaminer i Centrum Silver


Centrum Silver innehåller en mängd vattenlösliga vitaminer som inte lagras i kroppen utan användas omedelbart. Vitamin B består av många olika ämnen som används i olika metabola processer. Niacin- eller vitamin B3 - hjälper att hud och nerv underhåll. Vitamin B6 behövs för ämnesomsättningen av kolhydrater, aminosyror och fett, och bildandet av röda blodkroppar. Folat- eller vitamin B12 - används i bildandet av röda blodkroppar och i produktionen av DNA. Centrum Silver innehåller 100 procent av det rekommenderade dagliga värdet av C-vitamin, vilket är nödvändigt för bildandet av kollagen, bland andra funktioner.

Fettlösliga vitaminer

Vitaminer i Centrum Silver


Centrum Silver ger alla fyra fettlösliga vitaminer--som lagras i kroppens fettvävnad--i mängder användbar för personer över 50. Vitamin A, som tillhandahålls på 50 procent av det rekommenderade dagliga värdet, är en nödvändig del av friska ögat funktion. 125 procent av det rekommenderade dagliga värdet av D-vitamin underhåller immun system och ben styrka. D-vitamin produceras av kroppen när den utsätts för solljus, men många människor behöver tillskott för att bibehålla sunda nivåer. E-vitamin spelar en roll i utvecklingen av röda blodkroppar och hjälper kroppen använder vitamin K. Centrum Silver ger 38 procent av det rekommenderade dagliga värdet av K-vitamin, som spelar en viktig roll i koagulation.

Mineraler

Vitaminer i Centrum Silver


Mineraler är grundämnen krävs av kroppen att upprätthålla normala funktioner. En 100 procent dagliga rekommenderade värdet dos av kalcium hjälper till att förebygga benskörhet. Jod, som är närvarande i Centrum Silver på 100 procent av det dagliga rekommenderade värdet, används i metabolismen av celler och sköldkörtelhormoner. Krom används i ämnesomsättningen av fett och 38 procent av det dagliga rekommenderade värdet finns i Centrum Silver. Selen spelar många roller i kroppen, och 79 procent av det dagliga rekommenderade värdet kan hittas i varje piller Centrum silver.