mynewspapers.net

Vitaminer för gallring hud

Vitaminer för gallring hud


Gallring hud kan innebära problem eftersom det lätt blåmärken och tårar. Blåmärken kan vara pinsamt, särskilt när de tenderar att pågå under en tid, och tårar i huden kan leda till infektion. Se till att du konsumerar vissa vitaminer kan hjälpa till att reparera huden och tillför ett extra skyddslager.

C-vitamin

C-vitamin, som är ett vattenlösligt vitamin, är absolut nödvändigt för frisk hud, enligt University of Maryland Medical Center. Vattenlösliga vitaminer behöver bytas dagligen, som kroppen inte lagrar dem för senare användning. C-vitamin är nödvändigt för tillväxt och reparation av alla vävnader i kroppen, enligt UMMC. C-vitamin spelar en viktig roll i hur din kropp producerar kollagen, vilket är viktigt för din hud. Vitamin C är också känd för sina läkande egenskaper, vilket är viktigt om du lider av tunn hud som sliter lätt. Tecken på en C-vitaminbrist inkluderar torr, blixtra hår, lätt blåmärken, nedsatt immunförsvar och torr, fjällande hud. Bra källor till vitamin C omfatta apelsiner, mango, paprika, tomater, bär och broccoli. Den rekommenderade dagliga dosen av vitamin C för kvinnor är 75 mg och 90 mg för män. Du kan också välja ett vitamintillskott av C-vitamin om din kost saknar livsmedel som är rika på vitamin C.

Vitamin A

Vitamin A hjälper huden att förnya sig, enligt Drugs.com. Vitamin A hjälper också att bilda och bibehålla frisk hud, enligt MedlinePlus. A-vitamin är ett fettlösligt vitamin, vilket innebär att din kropp lagra den för senare användning. A-vitaminbrist är extremt sällsynt, din kropp absorberar vitamin A från maten du äter. Tecken på en vitamin A-brist inkluderar dålig syn. på natten, torra ögon, hudproblem och diarré. Livsmedel som är rika på vitamin A inkludera kött, ost, mjölk, ägg, torsk och hälleflundra fiskolja. Den rekommenderade dagliga dosen av vitamin A är 900 mikrogram per dag för män och 700 mikrogram per dag för kvinnor.

Niacin

Niacin är en del av vitamin B-familjen. Niacin är viktigt för att bibehålla frisk hud och nerver, och även förbättra kolesterolnivåerna och blodcirkulationen. Niacin är vattenlösligt, som är alla andra B-vitaminer, men din kropp bör få tillräckligt genom kosten, enligt University of Maryland Medical Center. Alkoholism är den vanligaste orsaken till niacin brist. Symtom på brist på niacin inkluderar matsmältningsbesvär, kräfta sår, trötthet och depression. Svår brist på niacin kan orsaka demens, diarré, knäckt eller fjällande hud, och du kan uppleva en brännande känsla i munnen som en ljus röd, svullen tunga. Det rekommenderade dagliga intaget av niacin för vuxna kvinnor är 14 mg per dag och 16 mg per dag för vuxna män. Livsmedel rika på niacin inkluderar lax, jordnötter, bröd, spannmål, rödbetor, öljäst och tonfisk.