mynewspapers.net

Vitaminer för att växa tjockare hårPrecis som hud och naglar är ditt hår en god indikator på din hälsa. Om du är vitamin brist, kommer att ditt hår drabbas. Flera vitaminer har visat sig ha särskilt positiva effekter på Hårtjocklek och tillväxt. Kom ihåg dock att tjockt hår genetiska. Vitaminer brukar utföra mirakel, även om de kan förbättra eller återställa ditt hår hälsa.

Vitamin A & zink

Friskt hår växer från en frisk hårbotten och a-vitamin håller din hårbotten balanserad och smörjas. Det reglerar produktionen av talg, som är en fet, mjukgörande ämne som håller håret återfuktat. Om du är vitamin A bristfällig, din hårbotten blir torr och talgproduktionen kommer att bromsa, vilket i sin tur torkar ut håret. Här hittar du vitamin A i ägg berikade mjölk, fiskolja, levern, mörkt gröna bladgrönsaker, och röda, gula eller orange frukter och grönsaker. Se till att inte överdosera vitamin A som kommer från djur ("bildade" vitamin A). Vuxna bör ha mer än 10 000 IE per dag. Biverkningar från för mycket vitamin A inkluderar yrsel, kräkningar, dimsyn och muskel uncoordination. Långsiktiga effekter inkluderar missbildningar och benskörhet. Zink, som också är bra för hår och hårbotten hälsa, är nödvändigt för kroppen att flytta a-vitamin från levern (där den är lagrad) till kroppens vävnader. Zinkbrist kan resultera i torrt, sprött hår eller håravfall. Få zink från ostron eller pumpafrön (två av de högsta zink leverantörerna). Det finns även kyckling, rött kött, bönor, nötter och berikade livsmedel.

B-komplex vitaminer

Gruppen B-komplex vitaminer är viktiga för friska hår. Medlemmar av familjen B-komplex är tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), Pantotensyra (B5), pyridoxin (B6), biotin, folsyra och B12. Tar nog av dessa vitaminer leder till hårväxt, glans och volym. Niacin: bra för frisk hårbotten omlopp och hår återväxt. Pantotensyra och biotin: hjälp att producera keratin och förhindra håravfall. Pyridoxin, folsyra och B12: hjälpa till att bilda hemoglobin, som transporterar syre genom kroppen. Utan tillräckligt med syre till hårsäckarna, hår är skadad och växer långsamt. Du kan ta ett B-komplex tillägg, men försök att få de flesta av dina dagliga krav från mat. Dessa vitaminer finns i bönor, soja, spannmål, mejeriprodukter, ägg, kött, fisk, blomkål, morötter, ärtor och jäst.

Vitamin C & E

C-vitamin, ett vattenlösligt vitamin, hjälper till med hårbotten omlopp och talg produktion. En C-vitaminbrist kan resultera i en torr hårbotten och hår. Det finns i många frukter och grönsaker, inklusive citrusfrukter, jordgubbar, broccoli och tomat. Nypon är också mycket hög i vitamin C. E-Vitamin är fettlösliga, vilket innebär att det är lättare att överdosera det, eftersom kroppen lagrar det lättare än c-vitamin. Det hjälper också med hårbotten omlopp, leverera syre till hårcellerna. Det finns i fullkornsprodukter, gröna bladgrönsaker, äggulor, nötter och sardiner.