mynewspapers.net

Vitaminer för att stoppa håravfallHåravfall har många orsaker, inklusive sköldkörtelsjukdom, bakteriella infektioner, läkemedelsinteraktioner, åldrande, hormonella och cirkulatorisk problem, samt näringsbrist, enligt University of Louisville. Kosmetiska behandlingar och hår färg kan också orsaka störningar att hårstrået. Övergripande kan hälsa och balans i kroppen minska håravfall genom att lägga till kosttillskott och vitaminer för att stärka hormonsystem och cirkulationen i hårbotten.

Vitamin A

Konsumtion av a-vitamin är viktigt för att upprätthålla korrekt hårväxt, enligt Ohio State University. Hårstrået förstärks genom att stimulera hårväxt cykel i hårsäcken med retinoider, ämnen finns i vitamin A. Bästa maten källorna till naturligt vitamin A kommer från morötter och gröna bladgrönsaker.

Vitamin B

En annan orsak till håravfall är stress, förklarar University of Maryland Medical Center eller UMMC. B-vitaminer är kända för sin förmåga att lugna jangled nerver och lägre stress nivåer. UMMC rekommenderar att lägga till ett B-komplex-vitamin i kosten för att behandla stress och förhindra håravfall. University of Illinois i Urbana McKinley Health Center förklarar det vitamin B12 är ett nödvändigt näringsämne för ordentlig nerv-funktion, produktion av röda blodkroppar och cirkulationen i hårbotten.

D-vitamin

Håravfall är ofta utlöses av hormonella störningar, rapporterar Dermatology Online tidning från University of California i Davis. D-vitamin fungerar som en steroid hormon, förebygga hormonella brister och stimulera hårväxt. UC Davis lägger till att personer som lider av rakitis har också håravfall på grund av brist på adekvat vitamin D.

E-vitamin

E-vitamin hjälper till med förbättrade blodflödet till hårbotten och förstärkning av kapillärer att främja hårväxt. Tillägg av vitamin E för att den dagliga kosten kommer att stimulera hårbotten och hårsäckar, vilket möjliggör ytterligare hårväxt, enligt UMMC. Vitamin E olja kan masseras in i huden i hårbotten för att öka blodflödet. Vitamin E finns i hälsosamma fetter och oljor som olivolja och i hela korn.