mynewspapers.net

Vitaminer för att hjälpa hypothyroid

Vitaminer för att hjälpa hypothyroid


När du har hypotyreos, kanske du känner dig trög och saknar energi. Ta vitaminer kan hjälpa ibland, särskilt om du är bristfällig. Ta din vitamin a några timmar före eller efter att du tar din sköldkörtel medicin eftersom vissa kosttillskott, såsom järn, kan störa absorptionen av din medicin. Ta inte stora mängder av vitamin eller mineral utan att rådfråga din läkare om du är på sköldkörtel medicinering eftersom din sköldkörtel kan bli overstimulated.

Multivitamin

Ta en kvalitet multivitamin varje dag som har 100 procent av det rekommenderade dagliga intaget för vitaminer. Vitamin du väljer bör ha vitaminer A, C och E. Den bör även innehålla B-komplex vitaminer, som är kända för att öka ämnesomsättningen, något som bromsar när man har hypotyreos. A-vitamin är viktigt för korrekt jod absorption och fungerande av din sköldkörtel. C-vitamin fungerar som en antioxidant; Du kan ta upp till 1 000 mg dagligen. D-vitamin har också visat att stimulera sköldkörteln. För mycket D-vitamin, men kan orsaka biverkningar som sömnsvårigheter och snabb puls om du redan tar sköldkörteln medicin.

Mineraler

Välj ett multivitaminpreparat som också har mineraler som kalcium, magnesium, selen och zink. Zink och selen fungera bättre om tillsammans och är mest effektiv om du har låga nivåer innan du börjar kosttillskott. Kalcium och magnesium i blodet är ofta hos människor som har hypotyreos. Genom att komplettera med dessa två mineraler, kan du se en förbättring i dina symtom. Dina multivitamin och mineral tillägg ska också innehålla spårämnen, eftersom dessa mineraler blir ofta obalanserade första, som leder till lägre än normala nivåer av kalcium, magnesium, zink och selen.

L-tyrosin

Försök L-tyrosin endast om du inte redan tar sköldkörteln medicin och om du inte har högt blodtryck. L-tyrosin är en aminosyra som kan tas i kapselform. Det är en viktig signalsubstans föregångare och kan vara användbar för behandling av depression ofta förknippas med hypotyreos. Det kan också hjälpa återställa normal funktion i sköldkörteln. L-tyrosin är oftast tre gånger dagligen på en dos av 500 mg.

Omega-3 fettsyror

Ta fisk olja eller Lin olja piller varje dag. Omega-3 fettsyror spelar en viktig roll i kroppen, minska inflammation och öka immunitet. De är också tänkt att minska svårighetsgraden av hypothyroid symtom och agera för att skydda sköldkörteln. Omega-3 fettsyror bidrar till att förbättra koncentration och minne genom att stödja nervceller i hjärnan. Detta kan hjälpa lindra hjärna dimma och depression som ofta följer med hypotyreos.