mynewspapers.net

Vitaminer för att förebygga blåmärken

Vitaminer för att förebygga blåmärken


Blåmärken är lila och blå mörkt missfärgade fläckar på huden som kan vara smärtsamma vid beröring. Människor som blåmärke lätt kan lider av vitaminbrist; andra orsaker till lätt blåmärken omfattar aging, tunn hud och otillräcklig blodkärlens funktion. Även om du inte kan göra något om åldrande och tunn hud, finns det vissa vitaminer som kan förhindra blåmärken.

Vitaminer

För människor som blåmärken lätt, föreslå läkare att ta vitaminer C, E och K och zink för att påskynda läkningsprocessen av blåmärken och förhindra framtida blåmärken. C-vitamin kan hjälpa med blåmärken eftersom det ökar kollagen i kroppen, minskar inflammation och bygger upp immunförsvaret. Detta vitamin kan vara särskilt bra på att citrus bioflavonoider och antioxidanter som finns i citrusfrukter. E-vitamin är viktigt för att förebygga blåmärken eftersom det stöd i blodkärl funktion och vävnad reparera. K-vitamin hjälper till med blodets koagulation och stärker väggarna kring blodkärlen. Människor använder ofta Vitamin K lotion och kosttillskott att bli av med blåmärken snabbt och att blekna ådernät. Zink är ett mineral som hjälper till att förhindra och lösa upp blåmärken eftersom det bidrar till utvecklingen av frisk vävnad och hud och är avgörande för sårläkning. De bästa källorna för dessa näringsämnen är de livsmedel vi äter bland annat frukt, bladgrönsaker, hela korn och nötter. Dessa näringsämnen kan också tas i tillägg form.

Örtmediciner

Herbalists rekommendera ofta örtmediciner som vidtagits i samband med vitaminer för att förebygga blåmärken. De vanligaste örter föreslog att förebygga och behandla blåmärken är hästkastanj, slåttergubbe och grape-utsäde extrakt. Hästkastanj behandlar inflammation och svullnad associerad med blåmärken och brustna blodkärl samt andra ven tillstånd såsom ådernät och åderbråck. Arnica är en homeopatiska ört används för att förebygga blåmärken och lindra smärta och obehag i samband med vävnad skador. Druvan-utsäde utdraget har kraftfull antioxidantegenskaper och gör blod kapillärer starkare, vilket resulterar i mindre blåmärken.

Överväganden

För de flesta uppstå blåmärken helt enkelt på grund av att drabbas av något eller köra in ett objekt av misstag. Ibland hitta dig själv med många blåmärken kan vara ett tecken på en allvarlig hälsotillstånd som en blod-koagulering sjukdom, lever sjukdom eller immuna tillstånd. Individer som har blåmärken som inte försvinner inom några dagar eller som har påtagliga förändringar bör söka läkarhjälp. Blåmärken kan också vara en biverkan av vissa läkemedel, som de som föreskrivs för cancerpatienter och organdonatorer.