mynewspapers.net

Vitaminer för att förbättra hudens elasticitet

Vitaminer för att förbättra hudens elasticitet


Del av en bra hud regim är rätt kost. Att få rätt mängd vitaminer och näringsämnen förbättrar hudens ton, struktur och elasticitet. I vissa fall kan tillskott också minska spåren av åldrande på huden.

Vitamin A

En torr, fjällande hy kan vara ett symptom på en A-vitaminbrist. Tillägg av vitamin A kan antingen genom tillskott eller kost behålla huden fukt och stödja elasticitet. Det har också visat sig effektiv vid behandling av psoriasis. Livsmedel med hög vitamin A inkluderar lever, sötpotatis, morötter, mango, spenat och cantaloupemelon.

Vitamin B-komplex

Övergripande, vitamin B-komplex bidrar till att upprätthålla hudens elasticitet och tonen, men en är särskilt viktiga för hud hälsa. Biotin är en integrerad del i produktionen av hud, naglar och hår celler. I själva verket kan en brist på biotin manifestera i håravfall. Niacin, en annan B-vitamin, hjälper huden med fukt retention. Enligt en vetenskaplig undersökning som genomförts av Niadyne Incorporated, nya grädde formuleringar som innehåller Pro Niacin, en patenterad lipofila (fett-älskande) molekyl formulerat från niacin, har visat sig effektiv öka hud plumpness och ungdomligt utseende. Det är också användbart för att minska inflammation i torr hud och kväll hudton. Intag av niacin är lika effektiva för att förbättra hudens utseende och elasticitet. För att undvika niacin spolning, leta efter icke-spolning varumärket. Livsmedel med hög dessa vitaminer omfatta Turkiet, tonfisk, linser, bananer, vetekli, potatis, tempeh, korn och havre.

C-vitamin

Vitaminer för att förbättra hudens elasticitet


Enligt den "Journal för the American Academy of Dermatology," fann forskare vid tyska universitet att C-vitamin hjälper till att skydda huden mot solens ultravioletta strålar. Enligt Linus Pauling, intag av C-vitamin bidrar till att öka produktionen av kollagen som kan bromsa eller i vissa fall vända tecken på åldrande. Per konstaterade läkare Christiane Northrup är utvärtes preparat av C-vitamin också effektivt för att förbättra hudens elasticitet. Citrusfrukter, apelsinjuice, paprika, broccoli och mörka bladgrönsaker är alla höga i c-vitamin.

E-vitamin

Per Karen E. Burke MD, en forskare från Duke University, är E-vitamin effektivt mot solskador och rynkor. Det förbättrar också hudens struktur. Det finns farhågor om vitamin E toxicitet, så Rekommenderad dosering är begränsat till 400 IE per dag. Vitamin E finns i livsmedel som olivolja, nötter, pumpakärnor och mandel. Vitamin C och E är både antioxidanter vilket innebär att de hjälper till att befria kroppen av fria radikaler. Fria radikaler är molekyler som har en odelad elektron. De är biprodukter från exponering för solen, föroreningar och rökning och också orsaka betydande cellulära skador. Många kroniska sjukdomar är associerade med fria radikaler.

Vitamin K

Enligt forskare vid universitetet i Masstricht i Nederländerna, K-vitamin har visat sig effektiv mot psuedoxanthoma elasticum (PXE). PXE är en ärftlig sjukdom som leder till överdriven skrynkling av ansikte och hud. Dock har inga studier gjorts tittar på sambandet mellan K-vitamin och åldersrelaterade skrynkling och förlust av elasticitet. Livsmedel med hög K-vitamin inkluderar grönkål, gröna, lök, rovor, brysselkål, broccoli och surkål.

Super antioxidanter

Q10, Ellagic Acid, Proanthocyanidins, DMAE, glutation, polyfenoler och Alpha liponsyra är alla del av en gröda av super antioxidanter. Den amerikanska dietiska Association svartabörshajar dem som starka krigare i kampen mot cancer, samt integrerad att öka systemisk immunitet. Ökar de förlorade kollagen samt elastin. Elastin är ett protein som ökar huden flexibilitet och styvhet. (För mer information om dessa super antioxidanter, kontrollera avsnittet resurs.) Hitta dessa antioxidanter i livsmedel som äpplen, hallon, kakao, grönt te, svart te, granatäpple och jordgubbar.

Väsentliga feta Acids(EFA)

Vitaminer för att förbättra hudens elasticitet


Omega-3 och omega-6 (linolsyra) betraktas som "bra fetter" och de har fått en hel del press. Enligt en studie av jordbruk Research group, Owington and Associates, EFA hittades i emu olja är också användbara vid förbättring av hudens elasticitet och konsistens. Omega-6 är ganska gott om i livsmedelsförsörjningen; men har de flesta människor brist på omega-3. Lägg till lax, sardiner, makrill, linfröolja, hampa olja, raps och pumpafrön till din diet.