mynewspapers.net

Vitaminer för att förbättra åldrande hud

Vitaminer för att förbättra åldrande hud


När du blir äldre, huden visar tecken på år av skador från solen, rök och stress. Med rätt kombination av vitamintillskott, kan du hjälpa din hud ser ut och känns yngre. Vitamintillskott för huden kan erhållas från födokällor, vitamin tabletter eller kapslar och/eller vitamin-enhanced krämer. Kontrollera med webbplatsen National Health Service (NHS) (se referenser) eller din läkare för mer tips om rollspelet vitaminer för att hjälpa din hud ser yngre än sin ålder.

Vitamin A

Vitamin A är ansvarig för underhåll och reparation av vävnaden. Om du har brist på vitamin A, din hud är torr och har en fjällig hy. Medan vitamin A kan tas det piller form, kan det vara mer effektivt som en aktuell agent. Krämer med vitamin A som ingrediens har visat sig minska linjer och rynkor.

Vitamin B-komplex

Vitamin B-komplex är ett kosttillskott som innehåller alla åtta av B-vitaminer. Alla B-vitaminer är viktiga för övergripande hud hälsa. Biotin är ett särskilt viktigt B-vitamin. Det utgör grunden för alla hud, hår och naglar celler. Födokällor av biotin inkluderar bananer, ägg, gröt och ris. Används i en aktuell grädde, ger biotin huden en frisk lyster.

C-vitamin

C-vitamin är viktigt att hålla huden ser unga. Fungerar det för att motverka de skadliga effekterna av solen på din hud genom att neutralisera fria radikaler. Om de lämnas därhän, bryta fria radikaler ner kollagen och elastin fibrer orsakar huden att rynka och sag. Födokällor som innehåller C-vitamin är gröna bladgrönsaker, apelsiner, grapefrukt och paprika.

E-vitamin

Som C-vitamin hjälper E-vitamin till att minska skador på huden genom exponering för solen. Den neutraliserar fria radikaler i kroppen och minskar produktionen av cancerframkallande celler. Födokällor som innehåller E-vitamin innehåller vegetabiliska oljor, korn, havre, nötter och mejeriprodukter. Aktuell E-vitamin krämer lämna din hud ser och känner sig smidigare.

Vitamin K

K-vitamin är bra för din hud när det används som en aktuell kräm. Aktuella K-vitamin hjälper till att minska mörka ringar under ögonen.