mynewspapers.net

Vitaminer för att återfå Meth missbrukare

Vitaminer för att återfå Meth missbrukare


Metamfetamin, eller "meth" kan som det brukar kallas, orsaka allvarliga skador på den mänskliga kroppen, speciellt vid långvarig användning. I synnerhet kan detta läkemedel skada signalsubstanser i hjärnan vilket kan leda till allvarliga psykiska och fysiska problem över tid. En återhämta meth missbrukare kommer att behöva ta itu med sitt missbruk på flera nivåer under deras väg till återhämtning. Detta är ett fysiskt och psykiskt beroende och användning av vissa naturliga vitaminer och kosttillskott kan påskynda återhämtning i många fall. Som med alla näringstillskott, är det bäst att rådgöra med en läkare innan du påbörjar någon regim. Din läkare kan också kunna guida dig som kosttillskott och vitaminer kommer vara bäst för att läka din meth beroende.

GABA, Seratonin och dopamin

För att börja återhämta sig från ett meth-beroende, och att hjälpa hjärnan att läka skadade signalsubstanser, är vitaminer och kosttillskott som innehåller aminosyror nödvändiga. Exempelvis indikeras GABA (Gamma-aminosmörsyra), seratonin och dopamin alla som är bra för hjärnans funktion. Även om dessa uttalanden inte godkänts av FDA, hjärnan producerar normalt GABA, seratonin och dopamin och alla tre påverkas av metamfetamin. Vid långvarig användning, hjärnans receptorer är skadade och behöver återskapas med hjälp av dessa tre tillägg.

Återställa hjärnan kemikalier

Användning av meth skapar en kemisk obalans i hjärnan som kan påverka en återhämta missbrukare humör. Nivåerna av dopamin är exempelvis kraftigt minskat i meth missbrukare samt noradrenalin nivåer. Aminosyror L-fenylalanin och L-tyrosin kan hjälpa att föra dessa nivåer tillbaka upp till en normal nivå samt förbättra övergripande stämningen och känslan av välbefinnande för en återhämta missbrukare.

Detox-systemet

Förutom orsakar förändringar i hjärnan, är metamfetamin ett farligt ämne som består av en mängd skadliga kemikalier och hushållsprodukter som innehåller kraftfulla gifter som saltsyra. Dessa kemikalier kan påverkar kroppen på olika sätt, speciellt levern. För att radera dessa gifter ur kroppen och hjälpa återhämta meth missbrukare, en hel kropp rengöra rekommenderas under vård av en kvalificerad läkare. Vitaminer som stöd för levern och binjurarna system kan också vara användbart i den här situationen. Exempelvis har mjölk tistel länge använts som en lever återställande. B-vitaminer och C-vitamin kan bidra till ökade totala immun hälsa och hjälp till att återställa rätt funktion i kroppen som helhet.

Stödja återhämtning med kost

Ta vitaminer och aminosyror är avgörande för en återhämta meth-missbrukare, men äta rätt kan stödja dessa ansträngningar och hjälpa den drabbade personen återgå till det normala på kortare tid. Äta en väl balanserad kost fri från raffinerade och förädlade sockerarter, fetter och kaffe eller koffeinhaltiga drycker kan hjälpa kroppen i återhämtningsprocessen. Det är också viktigt att notera att många återhämta meth missbrukare är undernärda och kan gynna inte bara från vitaminerna och aminosyror som nämns ovan, men också en daglig vitamin a brett spektrum. Tidigare användare kan uppleva viktökning som de återhämta sig kroppens ämnesomsättning återgår till en mer normal hastighet. Detta är normalt och kan lösas en gång tidigare användaren har återhämtat sig.