mynewspapers.net

Vitamin B17 för Cancer

Vitamin B17 för Cancer


Vitamin B17 är en alternativ metod för cancerpatienter. Det finns ett antal teorier som försöker förklara hur B17 fungerar som en cancerterapi. En majoritet av de kliniska tester som har genomförts visar dock B17 inte är effektiva för behandling av cancer. I själva verket har kemikalien förbjudits över hela USA och Europa eftersom den innehåller den giftiga sammansatta cyaniden.

Vad är B17?

Laetrile, bittermandel, aprikoskärnor och amygdalin är bara några av de olika namnen B17 är kallad. Vanligtvis används B17 i samband med andra alternativa mot cancer terapier såsom metabolisk terapi, urin terapi eller diet. B17 är en olaglig kemiskt i Förenta staterna, den är fortfarande laglig för Mexiko att tillverka. Det kan dessutom också erhållas från kärnor av flera frukter inklusive aprikoser, persikor, plommon, körsbär, nektariner, äpplen och mandel.

Potentiella biverkningar av B17

Några av de eventuella biverkningar som kan påverka patienter som använder B17 är illamående, kräkningar, huvudvärk och yrsel. Den mest ogynnsamma biverkningen av B17 är dock cyanidförgiftning, som har potential att inducera svåra kräkningar, kramper och till och med koma. Allvarliga fall av cyanidförgiftning har rapporterats hos människor som har ätit stora mängder frukt frön som innehåller B17.

Teorier och kliniska prövningar som innefattar B17

Flera olika teorier finns det försöket att förklara hur B17 botar cancer. En teori föreslår att cancer utvecklas brist på vitaminet B17. Det finns dock inga betydande forskning som visar laetrile är ett vitamin, eller att en brist på det i kroppen kommer att orsaka cancer. En annan teori är att cyanid innehållet i B17 har förmågan att döda cancerceller i kroppen. Det är möjligt för cyanid att döda cancerceller, är det också möjligt att cyanid negativt kommer att påverka friska celler i kroppen. National Cancer Institute har genomfört flera kliniska prövningar som avslöja några teorier som föreslår B17 är en effektiv form av cancerterapi. En sådan rättegång med 178 patienter som behandlades med laetrile. Efter tre månader, 91 procent av patienterna visade cancer progression, och av sju månader, alla 178 patienter hade förstoras tumörer. Sammantaget har Institutet funnit att B17 är inte kan orsaka cancer regression, inte har den förmågan att förbättra cancer patientens symtom.