mynewspapers.net

Visa stjärnbilder

Visa stjärnbilder


Konstellationerna är grupper av stjärnor som representerar fantasifulla siffror föreställt av forntida folk. Den internationella astronomiska unionen erkänner 88 stjärnbilder, som definieras som avgränsas områden av himmelssfären (synbara området för himlen) inom som star mönster finns. Varje synlig stjärna ingår i en konstellation. Stjärnorna som gör upp konstellationer associeras vanligtvis inte fysiskt; de visas tillsammans eftersom de ligger nära direkt siktlinje.

Instruktioner

• Studera din sky atlas eller annan referens och hitta "Karlavagnen", ett arrangemang av sju ljusa stjärnorna i stjärnbilden stora björnen. Karlavagnen är imponerande, och en av de mest igenkänningsbara stjärna mönsterna på norra halvklotet. Du kan använda i Karlavagnen som en guide för att hitta närliggande konstellationer.

• Beakta graden av Karlavagnen till den norra himmelspolen, norra ort på kartan där längdgrader konvergerar. Denna konstellation faktiskt ser ut som en skopa med böjt handtag och fyrkantiga skål. Observera dess storlek i förhållande till andra stjärna mönster och konstellationer, och att skålen upptar ett stort område av himlen.

• Hitta en plats där himlen är mörk, åtskilt från artificiellt ljus. "Ljusföroreningar" i stadsområden blotting ut natthimlen, vilket gör det svårt eller omöjligt att se någon men de ljusstarkaste stjärnorna. Om du bor i eller nära en stor stad, jaga för konstellationerna när du är 20-30 miles bortom i utkanten.

• Hålla den kompass nivån framför dig. Med hjälp av ficklampa, vända i riktning mot nålen och justera själv tills det pekar rakt fram. Du står nu inför rakt norrut.

• Titta upp på himlen, utan att vrida huvudet från norr, i vinkel ovanför horisonten lika med din latitud. Till exempel om din latitud 45 grader Nord, fixa din syn halvvägs mellan horisonten och Zenit (rakt upp). Observera att vinkelavståndet mellan horisonten och zenith är 90 grader.

• Plats den ljusa stjärnan, Polaris, som visas i vyn. Polaris är Polstjärnan, den ljusstarkaste stjärnan i området, och är en halv grad från den norra himmelspolen.

• Skanna en liten cirkel runt Polaris och sedan scanna i successivt större cirklar. Formen på Karlavagnen bör snabbt bli tydlig. Observera att de två stjärnorna bildar framsidan av skålen på en linje som pekar nästan direkt till Polaris.

• Förlänga denna linje med ett motsvarande sträcka förbi Polaris. Observera det framstående arrangemanget av stjärnor i form av en "W." Du har hittat stjärnbilden Cassiopeia, drottningen.