mynewspapers.net

Vintergröna buskar som skärmar

Vintergröna buskar som skärmar


Vintergröna buskar ger bästa skärmarna i landskapsplanering eftersom de perenna växterna hålla gröna blad året om. Gröna staket att hålla ut oönskat brus, djur, människor, vind och damm i ditt landskap. Det finns många bra val för vintergröna buskar som är låga förgrenade och tät, som hjälper till att ge sekretess. Ta hänsyn till din amerikanska jordbruksdepartementet härdighet zon, sol, vatten och jord när du väljer buskar att plantera.

Banana buske

Banana busken (Michelia skinneriana) är en evergreen som är en medium-till-snabb odlare i USDA zoner 7a till 9b. Häcken kommer att växa upp till 8 fot lång och lika bred, och buskarna bör planteras ca 6 till 8 fot apart. En banan busken tilltalande egenskaper är dess pale-yellow, doftande blommor som blommar i sen vinter till tidig vår. Denna buske kommer trivs i sol till halvskugga i fuktig jord.

Inkberry

Inkberry (Ilex glabra) är en vintergrön buske som kommer att blomstra i USDA zon 4 till 9. Det är en Georgien guld medalj växter vinnare. Täta lövverket växer i halvskugga till full sol och är inte kinkig om jordtyp--det kommer att växa i dåligt dränerad jord eller fuktig, sur jord. Busken växer snabbt till 8 fot lång och lika bred. Låg-underhåll anläggningen producerar svart, berrylike frukt som lockar bin.

Orientaliska tuja

Orientaliska arbor vitae (Platycladus orientalis) kommer att fungera som en vintergrön privatliv skärm med medelhög tillväxt. Det är känt som en god vind paus. Dess höjd är variabel men det har en pyramidal form med upp till en 15 fot spridning. Djurlivet är attraherad av busken eftersom dess låg-förgrening vana ger skydd. Busken gillar full sol eller halvskugga, och det trivs i USDA zoner 6 till 9.

Koreanska buxbom

Koreanska buxbom (Buxus microphylla var. koreana) växer upp till 4 fot lång och lika bred, som ger en tät vintergröna skärm. De gröna bladen av denna perenn buske vända gult, sedan lila på vintern, att lägga till prydnadsväxter intresse i landskapet. Busken trivs i full sol till halvskugga i fuktig, väldränerad jord. Lägga kompost runt basen svalna rotsystemet och behålla fukt. Det är köldhärdig i USDA zon 5 till 9.