mynewspapers.net

Vintergröna buskar som är underhållsfria

Vintergröna buskar som är underhållsfria


Vintergröna buskar är gå till växterna för häckar och stiftelsen planteringar. Samtidigt som deras grönska året runt, presentera många exempel en presentation av spektakulära blommor på våren. Även vintergröna buskar kan vara mycket låg - eller nr-underhåll landskapselement, kräver alla buskar viss uppmärksamhet när de är först transplanterade. Men några månader av djupa vattning och en blick på anläggningens befruktning schema bör leda till en varaktig display.

Sky penna

Sky penna är en unik form av japanska holly som är mycket smal och praktiskt taget underhållsfri. Denna höga, flera skaft buske kan växa till 10 fötter medan de fortfarande bara 2 1/2 till 3 fot i bredd på förfallodagen. Små, glänsande mörkt vintergröna blad täcka växten, med diminutiv, tråkig grön-vita blommor i maj och juni. En berrylike frukt visas i höst. Blommor och frukt är knappt märkbar, så detta inte är en buske som kommer att erbjuda en uppvisning av färg. Sky penna organtransplantationer lätt in i fuktig, väldränerad jord i sol eller skugga. Ibland planterade som ett solitära exemplar att tillhandahålla en stark vertikal landskap funktion, Sky penna kan också vara en bra grund växt, men utgör inte en mycket framgångsrik häck. Det behöver generellt sett ingen beskärning.

Azalea

Många former av azalea är vintergröna, men flera förlorar sina löv under sin första säsong och bli vintergröna växter efter deras första blommande. Flera azaleor göra mycket bra i kallare klimat, planterade i en plats med filtrerade ljus och väldränerad jord. Under våren är Azalea bokstavligen täckta med ljusa långvarig blommor i rosa, purpur och vitt. i andra säsonger har de små vaxartad mörkt gröna blad. Du kan beskära de större azaleor om du vill behålla dem inom ett begränsat utrymme, men annars kan du ganska mycket lämna dem ifred. Tunga kompostmaterial i mycket kallt klimat kommer att förhindra vintern skador. Inte alla azaleor är vintergröna, så Läs etiketter noggrant. Azalea är olika storlekar, allt från flera fötter till bara några inches.

Buxbom

Buxbom har använts som en markarbete anläggning i USA sedan kolonialtiden. Det kan utgöra en hedge, ge en bakgrund för andra växter, och även odlas i behållare, beroende på vilken av dess 30 arter du väljer. De två vanligaste är sorter av Buxus sempervirens (Common eller amerikansk buxbom) och Buxus microphylla (japanska eller Littleleaf buxbom). Den förstnämnda växer oftast till en höjd av 5 till 10 fot, med ½ - till 1 1/2-tums blad som är mörkt grön på toppen och gulaktig nedan. Denna anläggning är toleranta mot kallt klimat. Buxus microphylla är en lågväxande kompakt buske som vanligtvis är mindre än 3 fot lång. Ljusa gröna bladen är ¼ tum till 1 tum lång. Det är värme tolerant. Buxbom behöver väldränerad jord och gör bäst i halv skugga, även om de kommer att växa i full sol. Ett lager av marktäckning är mycket bra att dessa buskar planteras i varma, torra jordar; kompostmaterial kommer också att förhindra ogräs.