mynewspapers.net

Vinter marktäckande växter

Vinter marktäckande växter


Marktäckande växter skapar en färdig look till någon trädgård. De fyller utrymmet att större eller längre växter inte kan och gå med växter tillsammans för att skapa ett enhetligt utseende. Beroende på det lokala klimatet, många marken täcker överlever väl genom vintern och lägga till näringsämnen i jorden för vårens plantering. Mängden vintersol som växter tar emot är också en viktig faktor, som vissa växter växer bättre i starkare belysning.

Vintergröna Thymes

Tre viktigaste sorterna av timjan — ulliga timjan, citron timjan och mamma-av-timjan — fungerar bra som vintern marktäckande växter eftersom de inte gå vilande och kräver lite underhåll. Alla sorter kräver sol till halvskugga så de bör planteras i områden som upplever åtminstone lite sol under vintern. Alla sorter också producera små blommor under juni och juli. Ullig timjan producerar mat-liknande växter med en ullig grått bladverk som blir lila under vintermånaderna. Det är blommorna är gles och rosa eller lila färg. Citron timjan också växer i ett mat-liknande form och har ljust grön, citron-doftande bladverk. Det är blommorna är lila. Mamma-av-timjan också producerar lila blommor och växer i ett mat-liknande form. Som citron timjan är mamma-av timjan bladverk också aromatiska men utan stark citron doft av citron timjan.

Enar och Barren jordgubbar

Två sorter av enbär, gemensamma juniper och blå stjärnan juniper, är idealiska för större vinter marktäckande områden. Båda sorterna är vintergröna och växa tätt för att hindra ogräs tillväxt och tillhandahålla lämpliga marktäckande. De kräver sol till halvskugga och så bör planteras i områden som upplever endast måttlig vinterförhållanden. Den gemensamma juniper föredrar sur jord. Varken rad producerar blommor. Barren jordgubbar producera en oätliga, glest förekommande frukt. De är städsegröna och kräver sol till halvskugga. Anläggningen producerar gula blom och frukt mellan April och maj. Barren jordgubbar får inte vara så toleranta mot extremt kalla vintertemperaturer.

Mossor och vinstockar

Gemensamma vintergröna mossor och vinstockar används för marktäckande inkluderar smygande Oregon druva, engelska ivy och Irish moss. Dessa sorter trivs i sin helhet till djup skugga och tolerera de fuktiga förhållandena gemensamma vintertid. Irish moss är en tät, mat-liknande moss som föredrar fuktig jord. Den producerar små vita blommor maj-juni. Engelska ivy producerar inga blommor och har star-formade blad. Det kan växa som en krypande marktäckare eller en klättrande vinranka är invasiva och aggressiv och kräver mer vård än andra marken täcker. Engelska ivy är också benägna att vintern burn. De smygande Oregon druva producerar gula blommorna och blå, grapelike frukter mellan April och maj. Det är bladverk vänder röd-lila under hösten och är också benägna att vintern brännskada på utsatta områden.