mynewspapers.net

Vinstockar som växer på spaljéer i skuggan

Vinstockar som växer på spaljéer i skuggan


Vinstockar som växer på spaljéer skapa en lummig grön skärm för ditt hem eller trädgård; och, beroende på sort, de producerar även ljusa, färgglada blommor. För din spaljé behöver inte alltid att planteras i full sol. Flera sorter klarar sig bra i skuggan och vinstockar på spaljéer i de skuggiga delarna av din trädgård lägga lite visuell variation till ett mörkare område.

Pipevine

Pinevine (Aristolochia littoralis) marknadsförs också som kalikå blomma. Detta slingrande vin producerar vita eller lila-brun blommor formad som smala rör. Plantera pipevine i ett läge med sol eller skugga, som den tål både. Odla denna vine och trimma den med omsorg, pine vinstockar kan fly och blivit invasiva, kvävning ut känsligare växter i trädgården.

Boston Ivy

Boston murgröna (Parthenocissus tricuspidata), också känt som japansk creeper, är en snabb odlare som växer bra i både sol och skugga. Den tål en mängd olika jordtyper. Boston ivy produkter mörkgrön, överlappande lämnar det tur rött, orange eller lila i höst. Boston ivy lockar bin, som hjälpa pollinate din trädgård. Denna anläggning producerar kluster av blå-svarta bär som hänga på efter att bladen har fallit bort, som ger det några vinter intresse.

Clematis

Clematis vinstockar är ljus och luftig, producerar enda blommar i violett, vit, blå, rosa eller röda. Beroende på sort kan Blom även bi-färgad. Clematis producerar tät kluster av blommor mellan slutet av våren och den första frosten. De är ett bra val för fuktiga områden, och de trivs i ljus, lerig jord med ett pH-värde mellan 6,5 och 7. Plantera dem bredvid en ljus spaljé i sol eller halvskugga. Kompost basen av clematis vinstockar med 2 inches av gödsel eller kompost att hålla rötter sval.

Trumpet Creeper

Trumpet creeper (har radicans) är en vintergrön perenn vinstockar som gör bra i sol eller skugga. Denna redo klättrare anpassar sig väl till spaljéer. Trumpet creeper sätter ut orange-röda blommor som är ungefär 3 inches lång och har tubulär form. Detta vin har också nytta av att locka kolibrier.