mynewspapers.net

Vinstockar för odling i zon 9

Vinstockar för odling i zon 9


Zon 9 är en trädgårdsarbete paradis för blomma entusiaster. Trädgårdsmästare i södra Kalifornien, Arizona, Texas och Florida kan växa blommande vinstockar året runt i varma, soliga klimatet i zon 9. Välj vinstockar väl lämpad för mark och villkor som finns i din region. Fukt varierar, speciellt, avsevärt inom zon 9. Florida trädgårdsmästare behöver sällan extra bevattning för att hålla vinstockar friska, medan vinstockar i Arizona kan kräva daglig vattning.

Trumpet vinstockar

Trumpet ranka eller trumpet vinstockar (har radicans) är en vintergröna vinstockar, härdig till-12.2 grader Celsius. Detta vin har en tung, woody form, behöver starkt stöd. Den växer långsamt tills väl etablerade, men kan bli invasiv i fuktiga förhållanden. Anläggningen producerar 3 - till 5-tums lång trumpet formade gula eller orange blommor, följt av 8-tums långa gröna baljor. Plantera den i full sol för bästa blomning även om det tål lite skugga. Hålla den jämnt fuktig.

Cat's Claw

Cat's Claw (Macfadyena unguis-cati) växer 25 fot lång och klänger på nästan alla yta. Det har avlångt ovala blad och 3 - till 4-tums lång gul, trumpet formade blommor som dyker uppstår på våren och sporadiskt under sommaren. Cat's Claw växer i full sol till del skugga och är torka. Vatten under varmt och torrt väder dock. Skär växten tillbaka på våren efter blomning för att kontrollera dess tillväxt och hålla den från att bli topptyngda.

Gul Morning Glory

Gul morning glory (Merremia aurea) är en slingrande vinranka som växer till 15 fot lång och är vintergrön i zon 9. Vinrankan producerar HANDFORMIG blad i kluster av fem och gula, tefat-formade blommar 2 till 4 inches i diameter. Plantera den av utsäde under våren i full sol. Gul morning glory växer snabbt och är något torka.

Vintergröna Wisteria

Inte en sann wisteria, vintergröna blåregn (Millettia reticulata) är vacker ändå. Den producerar lila, ärt-formade blommor i klasar under sommaren. Plantera vintergröna wisteria i full sol och förse den med ett starkt stöd. Den klamrar sig fast stark spaljéer av twining vedartade grenarna runt stöd.

Lady bankernas Rose

Lady bankernas Ros (Rosa banksiae) är en ros väl anpassade till zon 9. Anläggningen växer flitigt i Phoenix, blommar på våren sommaren. Den klättrar snabbt till 20 fot hög och har glänsande blad och flera petalled gula eller vita blommar. Växa Lady bankernas Rose i full sol, med ljus eftermiddag skugga i mycket varmt klimat. Det är mer torka än mest ros arter, men fördelarna från veckans vattning.