mynewspapers.net

Vinjäst Beskrivning

Vinjäst Beskrivning


Vin är gjort genom krossning och jäsning av druvor. Innan 4.000 f.Kr., var vin gjort av vilda druvor. Efter denna tid skapades en domesticerade arter av druvor kallas vitis vinifera för vinframställning. Rött vin görs genom att hålla druva peeling i blandningen med saften när den läggs till tank för jäsning. Vitt vin skapas genom att ta bort druva huden innan de överförs till jäsning tank. En gång i jäsning tanken, vin jäst tillsätts slutföra vinproduktion.

Grundläggande Beskrivning

Jäst är en encellig svamp som omvandlar socker och stärkelse att göra produkter som bröd och alkoholhaltiga drycker. Jäst är kunna producera asexuellt genom en process som kallas spirande eller fission. Vinjäst används för att konvertera socker i druvor och andra fruktjuice till alkohol, vilket skapar vin. Typ av jäst används i vinproduktion avgör vilken typ av vin produceras. Till exempel används sherry jäst för att skapa sherry, port och andra tydligt söta viner. En speciell stam av jäst används också att ge champagne dess bubblor.

Naturliga jästsvampar

Skinn av de druvor som använts vid vinframställning innehåller naturliga jästsvampar. Därför att lägga till vin är jäst till blandningen under jäsningen inte väsentligt för vinproduktion processen. Naturlig jäst från druva peeling är klämde i saften när druvorna pressas. Mängden jäst som varje druva innehåller är dock inte konsekvent. Av denna anledning har vinproducenter mer kontroll över den färdiga produkten när de lägger till stammar av vin jäst under jäsningen.

Typer

Det finns olika typer av jäst används vid vinframställning. De vanligaste typerna av vinjäst är torra aktiv jäst. Detta är vanligtvis de enklaste typerna av vin jäst att arbeta med, särskilt för människor att göra vin hemma och små vingårdar. Vin jäst kommer också i flytande form och icke-aktiva kulturer. Icke-aktiva kulturer torkas med frön och massa av druvorna och ta längre tid att aktivera under vinframställning. Typ av jäst och stam används avgör hastigheten på jäsning och färgen på vinet.

Namn

Namnen på vin jäst kan vara ganska förvirrande för första gången vinproducenter. Namnet på jästen ange inte alltid vilken typ av vin som produceras. Till exempel Pasteur Champagne jäst är uppkallad efter en stad i Frankrike, och är inte avsedd för att göra champagne eller mousserande vin. I andra fall, kommer olika vinjäst tillverkare använder samma namn för olika typer av jäst. Av denna anledning tilldelas vin jäst en beteckningen nummer förutom ett namn och namnet på tillverkaren.

Stammar

Det finns många olika stammar av vin jäst, från hela världen. Tyskland är en av världens ledande jäst producenter. Tyska aktiv torr jäst som Assmannshausen används till att producera röda viner som Pinot Noir och Cabernet Sauvignon. Detta vin jäst stam som lägger till kryddig aromatisk smak och djupröd färg. Montrachet är en annan typ används i både röda och vita viner, mest populärt används i produktionen av Chardonnay.