mynewspapers.net

Vilken typ av vatten att dricka under kemoterapi

Vilken typ av vatten att dricka under kemoterapi


De renaste formerna av vatten för släckning och avfall borttagning, hjälpande till hindra mot trötthet och törst. Cancerpatienter som genomgår kemoterapi har en mer specifik kamp: de är mycket mer mottagliga för illamående, trötthet och sjukdom från minskad immunfunktion, att göra hydrering desto viktigare. Välja destillerat vatten som har renats av föroreningar kommer att möjliggöra vatten för att återfukta utan att skapa ytterligare risker för kemoterapi patienten.

Vattnets roll i kemoterapi

Destillerat vatten är den säkraste typ vatten att dricka när genomgår kemoterapi. Vanliga föroreningar i vatten kan utgöra en risk för kemoterapi patienterna försvagat immunsystem. Bakteriella föroreningar kan orsaka kemoterapi patienterna att känna sig sämre genom att orsaka illamående och buksmärtor. Bakterien e. coli, Funna i orenat vatten, kan orsaka diarré, kramper och huvudvärk. Eftersom destillerat vatten har upphettats till extremt höga temperaturer som dödar både bakterier, föroreningar och många flyktiga organiska föreningar, kan riskerna undvikas genom att dricka destillerat vatten.

Bra vatten föroreningar

Bredvid att göra kemoterapi patienterna känner mig sjuk, har vissa föroreningar potential att ytterligare skada genom att aktivera cancer tillväxt. Environmental Protection Agency (EPA) erkänner tre föreningar--alfa utsläppsländerna, beta/photon sändare och kombinerade radium 226/228--kallas radionuklider som kunde uppmuntra cancerceller utväxter om konsumeras över tid på stora doser. Dessa kommer från naturliga insättningar som de som finns i orenat brunnsvatten. Några andra kemikalier som har hittats i vatten och knuten till cancerrisk är akrylamid, som kommer från herbicider, och toxafen, som kommer från bekämpningsmedel.

Varför inte joniserat vatten?

En enorm marknad har utvecklat för maskiner som kan ionise vatten. Mycket tilltalande som en "naturlig, alternativa" behandling, teorin bakom påståenden säger att joniserat vatten fungerar som en antioxidant, som bör ha en hämmande effekt på utvecklingen och multiplikation av maligna celler. Eftersom patienter är så uppmärksam på alla hälsopåståenden som lovar skydd från maligniteter, låter det som den perfekta lösningen att befria sina kroppar av toxiner. Fortfarande, det finns lite bevis att joniserande vatten frigör vatten grundligt av skadliga organiska och bakteriella föroreningar.

Överväganden

Eftersom destillerat vatten tar bort viktiga näringsämnen järn och koppar från vattenförsörjning, bör kemoterapi patienter ta kosttillskott eller konsumerar hela mat källor för att leverera dem. Enligt EPA, bör du kontakta tappningsföretaget be om senaste testresultat när berörda att vissa främmande ämnen kan förekomma i destillerat vatten. Se upp att BPA kan vara leeched från plastflaskor och kan orsaka en resistens mot kemoterapi behandling. För att hålla destillerat vatten i dess renaste form, Undvik att placera det i direkt värme eller i mikrovågsugn.

Källor

Destillerat vatten är tillgänglig från onlinebokhandlare och vissa lokala livsmedelsbutiker; Kontrollera tillgänglighet genom att ringa din lokal plats. Destillerat vatten behöver inte vara tråkig--försöka blanda din med ekologiskt, färskpressad juice eller pressa din egen citrusfrukter i den. Koffeinfritt kaffe eller te med vattnet kan erbjuda olika bibehållen hälsofördelar kemoterapi patienterna.