mynewspapers.net

Vilken typ av tyg ska jag använda för en Rag Doll ansikte?

Vilken typ av tyg ska jag använda för en Rag Doll ansikte?


Skapa en trasdocka med en traditionell eller unika utseende, beroende på tyg material du väljer. Rag doll ansikten skilja trasdocka, och kan vara tillverkade av ett vanligt tyg, som duk eller ett texturerat, ovanlig tyg, till exempel denim. Förgyll ditt rag doll ansikte som du väljer att göra en docka som är unikt för din egen.

Historia

Rag dockor var en av de första dockor som någonsin gjorts, handgjorda av mödrar till sina barn. Dockorna först infördes kommersiellt på 1850-talet, visar sig vara en katalysator för doll-making branschen vilket utlöste i USA ett decennium senare. Trasdockor kan kännetecknas av sin avslappnade hållning och vara tillverkade av olika typer av tyger och fyllda för att ge lös armar och ben och lata utseendet på en traditionell trasdocka.

Material

Vanligtvis är det mest populära materialet för en traditionell rag doll face tyg, canvas eller bomull tyg. Enkla tyger som dessa är perfekta för rag doll ansikten eftersom de är allmänt tillgängliga i neutrala hudtoner, och lätt att sy igenom. Utsmyckningar som knappen ögon eller garn munnar är lätt att sy på duken, canvas eller bomullstyg. Andra tyg möjligheter för en rag doll face inkluderar flanell, denim eller Manchester, som kan skapa unika texturer och ser för ansiktet rag doll men kan vara svårare att hantverk.

Konsistens och färg

Typisk tyg, canvas eller bomull tyg kan vara något grov vid beröring och tillgängliga i valfri färg eller mönster som önskas. En trasdocka som är mjukare kan vara tillverkade av flanell. Använda hud-färgad gasväv för ansikte och kropp. Du kan använda blek, bruna eller mörka färger eller göra en färgglad trasdocka med ljust färgad eller mönstrad gasväv. En grövre, men mer unik typ av tyg kan vara tillverkade av denim. Denim färger varierar från vitt, bleka eller mörkt blå eller svart. För ett unikt texturerat utseende, överväga manchestertyg, finns även i en mängd färger.

Konstruktion

Designa din egen form för rag doll ansiktet eller skriva ut ett mönster online. Skär två bitar av tyg i en rund form för huvudet. Placera två stycken rätt-sidor tillsammans och sy längs kanterna med undantag för en liten öppning. Vrid tyget inifrån-ut. Chefen för rag doll med bomull eller annat material som fyllning, antingen fast eller löst beroende på hur diskett du vill din trasdocka vara saker. Noggrant öppningen. Förgyll ditt rag doll ansikte med två knappar för ögon, garn för en mun, och en gängad Knut för näsan. Du kan sy alla ansiktsdrag, endast ett fåtal--till exempel bara en mun, eller ingen alls. Sy färgat garn som du väljer till kronan av huvudet.