mynewspapers.net

Vilken typ av trä att använda för att täcka väggarna i en lagring skjul?

Vilken typ av trä att använda för att täcka väggarna i en lagring skjul?


Bygga ett grundläggande skjul är bara halva jobbet. Nästa har du att täcka väggarna med någon typ av ytterväggar eller beklädnad för att skydda inre av byggnaden. Du kan använda vinylbeklädnad, cement fiberskivor eller korrugerad metall, men för de flesta skjul trä är det självklara valet. Wood spåranslutning är allmänt lätt att installera, men kräver fläcken eller färg för att skydda det mot vädret. Många typer av trä kan användas för skjul rangerbangård.

Röta resistenta trä

Ceder, tall, cypress eller liknande woods är bra för skjul siding eftersom de motstå insekter och ruttnande. De är dyrare än träslag som furu och Gran och kan inte vara lätt tillgänglig i alla områden. De kräver också några behandling som fläcken, måla eller bara trä sealer att skydda dem mot fukt och förhindra missfärgning. Alla dessa skogar blir så småningom en mörkgrå om kvar oavslutade.

Pine

Furu är den billigaste och mest lättillgängliga trä ytterväggar. Det varar väl när målade ordentligt. Pine kommer också i mer varierad siding alternativ än vissa andra träslag. Bäst är någon form av not och spont, med en kant på en bit som passar in i ett fack på en ovan. Not och spont spåranslutning kan ha släta ytor eller slipat ansikten att likna två brädor. Ett annat alternativ är fjällpanel, med brädor överlappar varandra från toppen.

Återvunnet trä

Var kreativ i ytterväggar ett skjul och leta efter ovanliga trä alternativ. En att överväga är gamla barn trä. Många gamla lador var gjorda av ek eller liknande hållbart trä, ofta grov-sågade och ofta installeras på byggplatsen med varierande bredder och tjocklekar. Många gamla lador har försämrats eller slitits, men enskilda plankor kan räddas och återvinnas. Väderbitna ek barn trä ger ett skjul en distinkt utseende och om det utstått för 50 eller fler år på en lada kommer förmodligen stå ut i år på ett skjul.

Installationsalternativ

Skjul ytterväggar kan installeras horisontellt eller vertikalt. De flesta vertikala installationer är någon form av styrelsen och batten, som är breda brädor med lederna täckt med 1-av-2-tums band kallas lattor. Styrelsen och batten kan göras med någon typ av trä, med breda plankor eller plywood. Cedar plywood i 4-av-8-fots paneler är ofta används på detta sätt, vanligtvis med en grov ansikte utanför. Styrelsen och batten måste också skyddande behandling, oavsett vilken typ av trä som används.