mynewspapers.net

Vilken typ av syntetisk olja ska jag använda för en Cadillac CTS?

Vilken typ av syntetisk olja ska jag använda för en Cadillac CTS?


Cadillac CTS är en lyx fordon som kommer i tre karossutformningar: sport sedan, coupe och sport wagon. Motorerna i alla tre stilar kräver samma typ av syntetisk olja.

Syntetisk olja typer

Syntetiska oljor falla i typer baserat på viskositeten. Samhället av Automotive Engineers (SAE) bestämmer dessa typer, eller betyg, för att identifiera rätt olja för en viss typ av fordon. Oljor kan vara antingen monograde, representeras av en enstaka nummer eller nummer plus en "W" för vintern (SAE 120, SAE 10W) eller multigrade, representeras av ett tal och "W" följt av ett bindestreck och andra flera (SAE 10W-30, SAE 5W-10).

Syntetisk olja i CTS

Alla tre Cadillac CTS och CTS-V bilar kräver SAE 5W-30 motorolja. Även om det anger inget speciellt märke, rekommenderar Cadillac Dexos-certifierade oljor som bär varumärket Dexos; Dexos är en olja-rating standard används av många biltillverkare. Om du planerar att köra bilen i extrem kyla (-29 Celsius / -20 Fahrenheit), Använd 0W-30 olja.

Kontrollera oljan i CTS

Kontrollera motorns oljenivå regelbundet. Skruva loss och dra ut oljestickan (leta efter en gul slinga handtaget), och granska den. Innan oljan, Stäng av motorn och göra det möjligt för fordonet att sätta i några minuter så att oljan rinna in i oljetråget.