mynewspapers.net

Vilken typ av sås ska jag använda med skinka?

Vilken typ av sås ska jag använda med skinka?


Ugnsbakad skinka är lätt att göra eftersom det kan laga mat på egen hand med lite förberedelser. De är perfekta för familjens mat och är en del av de traditionella påsk eller jul middagar i vissa familjer. God att äta direkt från ugnen med ingen sås av krydda, du kan lägga till några pizazz till din ugnsbakad skinka med ett brett utbud av söta eller salta gravies.

Traditionell sås

En enkel sås att använda med skinka är lätt att göra och kan passa alla tillfällen. För att göra traditionella skinka sås, en gång kokta, ta bort skinka från dess långpanna och häll hett vatten i pannan. Häll denna vätska i en liten kastrull. Tillsätt 2 msk majsstärkelse med 1/2 dl kallt vatten och blanda tills slät medan uppvärmning upp såsen. Rör ner i såsen under omrörning tills det kokar. Efter det har kokas i två till tre minuter, är din såsen klar. Det gör inte behöver några kryddor, men du kan lägga till egna om du föredrar.

Röda ögon sås

Röda ögon sås vet också som fågel-öga sås, fattig mans sås eller leriga sås är en traditionell sås mycket välkända i söderna av Förenta staterna. Legenden säger att denna såsen fått sitt namn från en kock som arbetade för generalen Andrew Jackson, den sjunde presidenten av Förenta staterna. General Jackson frågade hans kock för att göra honom sås att följa vissa skinka från landet. Kocken var berusad och hade röda ögon på grund av att han hade druckit hembränt. Ryktena som spreds på lägret, och därefter skinka sås blev känd som röda ögon sås. Ingredienser för röda ögon sås inkluderar pan juice från en skinka, stark svart kaffe, svartpeppar och Worcestershire sås. En gång alla kombinerade, blandningen bör kokas i två till tre minuter tills den reducerats i hälften.

Senap sås

Senap är ett bra komplement till någon skinka-baserade måltid. Denna senap sås är perfekt för kokt skinka och överblivna sås kan användas för smörgåsar. För att göra senap sås, måste du blanda ihop i en kastrull, 1 msk mjöl, 2 msk torr senap och 3/4 kopp farinsocker. Sedan lägger du till i två äggulor vispas öga. I en separat skål, blanda ihop 1/4 kopp vatten med 1/4 kopp äppelcidervinäger. Medan blandningen i kastrullen är uppvärmning vid låg temperatur, Tillsätt långsamt i ättika vatten under konstant vispning. Rör om tills såsen är tjock nog att täcka baksidan av en sked. Det är då redo att tjäna över din kokt skinka eller i en skinksmörgås.

Söt sås

För dem som föredrar söt sås, kan du göra en fruktig sås att komplettera din skinka. Till gör så, kommer att du behöva laga din skinka ananas skivor, kryddnejlika och körsbär. Använd tandpetare för att hålla dem på plats på skinkan. I en separat behållare, kombinera 1 kopp farinsocker, apelsin ananasjuice och cherry saften ur burken av körsbär. Häll denna vätska över skinkan och lägga till lite vatten i botten av pannan, och då skinkan är redo att tillagas i ugnen. När din skinkan är kokt, överföra juicer och drippings från pannan i en kastrull. Lägg i 1 msk mjöl medan matlagning över låg värme. Använda en visp, rör om hela tiden i ungefär en minut.