mynewspapers.net

Vilken typ av mikroorganism för att göra ost?

Vilken typ av mikroorganism för att göra ost?


Typ av mikroorganism - bakterier eller svamp - krävs för att göra ost varierar med typ av ost. Vissa ostar använder en kombination av mikroorganismer, medan andra kräver bara en.

Bakterier

Vilken typ av mikroorganism för att göra ost?


Den primära uppgiften för bakterier i osttillverkning är att gör mjölken genom att äta mjölksocker (laktos). Bakterierna läggs som ost starter, av vilka det finns två typer. Innehåll förrätter kan läggas direkt till mjölken och innehåller vanligtvis flera underarter av Lactococcus lactis eller Leuconostoc mesenteroides. Termofil förrätter måste vara odlade innan de kan läggas till mjölken och innehåller Streptococcus thermophilus eller Lactobacillus delbrueckii.

Svampar

Vilken typ av mikroorganism för att göra ost?


Svampen (eller mögel) sporer används för att göra ostar med blommor rinds eller vener. Penicillium camemberti är den primära svamp används för skalet, i ostar som Camembert och Brie. Penicillium roqueforti används för blå eller ådrad ostar såsom Roquefort, stilton, gammelost och Gorgonzola.

Andra mikroorganismerVissa typer av bakterier är nödvändiga för produktionen av specifika ostar, förutom starter bakterier och svampar. Schweiziska ostar kräver till exempel propionsyra bakterier att uppnå deras karakteristiska runda hål.