mynewspapers.net

Vilken typ av mat en Jersey ko livnär sig på?

Vilken typ av mat en Jersey ko livnär sig på?


Tröjor är den näst största rasen av mjölkkor av befolkningen i Storbritannien. De är uppskattad för kvaliteten på deras mjölk, deras härdighet och deras skönhet. Jersey kor är ganska små – deras väger omkring 450 kilo – är de produktiva Mjölkarna. Genomsnitt Jersey producerar 16 till 20 liter per dagen, cirka 6 500 liter på ett år. Jersey kor är kostnadseffektiv, vilket innebär att deras födointag är mindre per liter mjölk produceras än många andra raser.

Betesmark

Den största delen av en Jersey ko diet är betesmark. Bete kan vara antingen tillfälligt eller permanent. Fördelen med tillfälliga betesmark är att det är resown regelbundet, och därför dess näringsvärde styrs av jordbrukaren. Det kommer att omfatta röd och vit klöver. Permanent betesmark, får dock innehålla många lokala och inhemska arter av gräs, klöver och vallväxter som ger en unik diet för enskilda besättningar. En enda Jersey ko kräver minst två tunnland välskötta betesmark. För att ge 4.5 liter mjölk, kräver en Jersey ko 9 liter rent vatten.

Vinter gräs

En gräs jersey ko, behöver extra föda under vintermånaderna när bete är dålig eller saknas. De vanligaste metoderna är hö (torkat gräs och klöver) och ensilage (skördas och jästa gräs och klöver). En genomsnittlig Jersey ko kommer att arbeta sig igenom 170 balar hö på vintern, men det faktiska beloppet beror på flera faktorer, till exempel klimat och tillgång på bete.

Extra föda

Jersey kor kommer också att ges extra foder i form av baljväxter och boskap tårta-ett koncentrerat foder tillverkas i olika formuleringar att passa kraven i besättningen. En typisk Jersey cow behöver 1 kg 1,5 kg koncentrat för varje 4.5 liter mjölk produceras. De kan också behöva en mineral slicka att erbjuda ett komplett utbud av vitaminer och näringsämnen.

Kalvar

Kalvar föds efter en period av nio månader dräktighet och lämnas med kon i upp till nio veckor för att dra nytta av vitamin och proteinrika råmjölk som kon producerar efter kalvningen. De sedan gå vidare till mjölkersättning och proteinrika foder.