mynewspapers.net

Vilken typ av kläder kvinnor bära under 1930-talet?

Vilken typ av kläder kvinnor bära under 1930-talet?


1930-talet var en svår tid för många människor som landet med kollapsen av ekonomin följt av den stora depressionen. Detta skapade en mer återhållen inflygning till kläder och mode, och vild fest stilar av 1920-talet gav vika för mer dyster och traditionella kvinnornas klänningar. Stilen var trim med klänningar kramar kroppen och ytterligare sömmerska detaljer att visa upp siffran medan det fortfarande är diskret.

Sparsamhet

Sparsamhet blev ett nödvändigt tankeprocess när människor förlorat sina jobb och resurser och inte längre hade råd med nya kläder. Kvinnor som hade minimal erfarenhet började behöver mer arbete-klar kläder tillverkade av hållbara tyger i mönster som höll upp över massor av användning. Fashion svarade genom att producera klänningar som hade tidlösa linjer av kvalitet tyger att kvinnor kunde koppla ihop med andra objekt att uppdatera utseendet. Det var vanligt för en kvinna att ha bara några klänningar i sin garderob.

Festkläder

Aftonklänningar på 1930-talet verkade att utmana fasthållningsanordningen dag slitage. Det var vanligt för en kvinna att bära en lame slida eller en klänning med massor av paljetter och pärlor. En kvinna kan ha ägt bara en fantastisk klänning men hon bar den väl. Snittet var filmstjärna elegant med införandet av kåpa och grimma nacken. Designer Madeleine Vionnet återinfört modevärlden till bias cut och förvandlade de sätt tyger draperade över kurvorna för den kvinnliga kroppen. Detta skära fortsätter i popularitet med moderna formgivare.

Kjolar

Kjolar av 1930-talet skars lägre på baksidan än framsidan och utformades för att krama figurera av kvinnan. Designers skapat godets och veck bakom knät så att kvinnan att röra sig lätt. Kjol längd var mitten av lägre kalv och kvinnor ofta ihopkopplade kjolar med monterade skjortor, kavajer och tröjor. Välgjorda kjolar var fodrade och tunga med dagens mått, men de flyttade väl och höll upp till täta slitage.

Nylonstrumpor

En av de viktigaste händelserna i kvinnors mode var uppfinningen av nylon och byte av strumpor med nylonstrumpor. En rörelse i mode mot mindre begränsad och traditionella klänning former och former följde. Kortare jackor och starkare och mer maskulina axel linjer blev populära med filmstjärnor och snabbt flyttade in i vardagskläder. Designen blev djärvare och kortare, med starkare färger och nya tyger.