mynewspapers.net

Vilken typ av kläder folk slitage under franska revolutionen?

Vilken typ av kläder folk slitage under franska revolutionen?


Franska revolutionen är mest vanligen känd som en period av politisk och social instabilitet i franska och Europeiska historia. Men var det också en tidsperiod som inträffade i en tydlig förändring när det gäller mode. Innan den franska revolutionen bodde många påkostade livsstil med extravaganta outfits betecknar välstånd. Under den franska revolutionen, blev dock mode kännetecknas av enkelhet och funktionalitet för alla men några mycket förmögen, fet.

Övergången till enklare kläder

Ett av huvudsyftena med den franska revolutionen var att bli av klass skillnaden mellan människorna i Frankrike och Europa i allmänhet. Ett av de sätt där detta försök gjordes var i riket av kläder. Det blev nästan omöjligt att ge extravaganta kläder under denna tid av omvälvningar, och det blev allt svårare att ens hitta påkostade artiklar av kläder. Bara en liten minoritet av mycket rika, överklass människor kunde upprätthålla en extravagant garderob.

Påverkan av giljotinen

Giljotinen, för halshuggning dessa adelsmän och andra medborgare som bodde en överdådiga livsstil, tredskas att påverkas förskjutningen i mode under franska revolutionen. Överklass adeln, vars liv var plötsligt hotas på grund av rotationen, började förstå att om de inte likställa sig med arbetarklassen, de skulle vara inhämtade och dödade. För att rädda sig själva, de rika adelsmän kasseras deras påkostade kläder och istället tog på sig samma kläder som de lägre, fattigare klasser.

Material

Med tanke på enheten för enkelhet i kläder av den franska revolutionen, gjordes mycket av kläderna från mörk, slätten, billiga tyger som bomull. Det var inte längre vanligt för människor att bära siden, band och sammet. Herrkläder med enkla byxor och tröjor, och kvinnornas klänningar var inte längre flöda i tyg och var avsedda för funktionen.

Hår, skor och accessoarer

Frisyrer, som innan hade med lockar och extravaganta upp-dos, nu var enkla och vanligt. Håret var bunden tillbaka och bärs lågt i fronten. Också, det var inte längre i pulverform, som tidigare hade varit en signifianten av klass. Stora hattar med brett brätte ersattes av muslin motorhuvar och mössor. Skor var utformade för att vara funktionell. Männen bar läderstövlar med en fyrkantig tå och ingen häl. Kvinnorna bar tofflor utan en klack eller enkla sandaler.