mynewspapers.net

Vilken typ av kläder bär barn i Frankrike?

Vilken typ av kläder bär barn i Frankrike?


Känd som modehuvudstad i världen, är franska "haute couture", eller hög modegrad, känd för sitt hantverk och kvalitet. Besökare till Frankrike kan notera att ens barn är anmärkningsvärt välklädd. Även om kläder smaker varierar kraftigt av personlig stil och budget, gäller flera allmänna riktlinjer för typer av kläder som franska barnkläder.

Översikt

Med globaliseringen av kulturen och ökningen av kläder finns att köpa på Internet och på amerikanska kedjor (som Gap barn) runt världen, franska barnen inte längre klänning lika tydligt som de en gång gjorde. I själva verket kan många franska barns kläder vara omöjlig att skilja från de av deras amerikanska motsvarigheter. Men barn i Frankrike fortfarande bära olika objekt (till exempel ärter rockar, eller ull rockar med växla fästen) som amerikanerna anser vara lämpligare för vuxna eller något för fancy för barn.

Casual kläder

Kläder populär i USA, jeans, T-shirts och sneakers, en gång betraktades som mycket casual av fransmännen, har blivit helt normalt som vardagliga klädsel. Men skilja franska barn sig från andra nationaliteter den omsorg som deras föräldrar ta i att välja dessa kläder noga, så att även vardagligen klädda barn fortfarande se snygg. Jeans är fortfarande mindre vanligt för barn i Frankrike än i Förenta staterna, särskilt för flickor, som ofta bär klänningar och kjolar med blusar. I stället får barn bära khakis eller byxor av något högre kvalitet.

Skolan kläder

Många skolor i Frankrike kräver fortfarande sina elever att bära uniformer. Således är det mycket vanligt att se grupper av skolelever alla klädda samma. Dessa uniformer varierar från mycket enkla ensembler av en kjol och blus eller byxor och en polotröja till vilka typer av uniformer gemensamma i Storbritannien eller på privata skolor i USA, inklusive en kavaj och kjol eller byxor och finskor. De flesta skolor, ännu mer progressiva skolor utan uniformer, har oftast en klädkod av något slag som tillämpar konservativa dressing, förbjuder tröjor som är alltför lågt skuren eller kjolar som är för höga.

Formella slitage

Barn i Frankrike har separata kläder för speciella tillfällen. Franska kläder kan variera från klänningar och byxor att utarbeta outfits en amerikansk kan förvänta sig att se bara på en vuxen. Unga flickor förväntas bära klänningar eller kjol vid speciella tillfällen.

Traditionella kläder

Typer av kläder som amerikanerna kan förvänta sig att se på en typisk fransk barn är mycket sällsynta numera. Till exempel är den beret, som var en mycket vanlig stil hatt bäras i början av 1900-talet, sällan bärs utom av amerikaner som hoppas kunna anses franska! Vissa traditionellt "fransk" poster, men är fortfarande populära, inklusive en randig skjorta, vanligen i marinen och vitt, som är vanligt i norra Frankrike och har gjort sin väg in i garderober franska barn och vuxna över hela landet.