mynewspapers.net

Vilken typ av garn till användning på plast duk

Vilken typ av garn till användning på plast duk


Garnet valt för plast duk är delvis kopplat till duken, som liknar ett rutnät maskorna. Sju-count eller sju-mesh plast duk är allmänt tillgänglig. Räkningen avser hur många rutor eller hål duken har per tum för att sy.

Typer

Fyra-ply kamgarn vikt garn är ett bra alternativ för sju-count duk. Tråden avser antal garn kardeler twisted tillsammans att bilda en enda strand av garn, som förbättrar dess styrka. Kamgarn garn fibrer är vanligtvis kammade innan de är snurrade för att räta upp fibrerna.

Överväganden

Fem-räkna plast duk har färre maskor per tum och större sy hål. Därför bör två strängar av fyra-ply kamgarn vikt garn gängade genom nålen och används tillsammans för att sy. Ett annat alternativ är att använda ett tjockare garn för sömmar med bara en del av garn i taget. Lämplig tjockare garn har ordet "skrymmande" eller "chunky" på etiketten.

Expert insikt

Finare, mer detaljerade sömmar kan göras på fjorton-räkna och tio-count plast dukar eftersom det finns fler maskor per tum. Dessa dukar rymmer Garner med mindre tjocklek. Leta efter ett garn märkt "sport-vikt" för att sy på tio-mesh duk. Pärla bomull används ofta för broderi och är lämplig för att sy på fjorton-mesh plast duk.