mynewspapers.net

Vilken typ av Filter ska jag använda för en 55-Gallon saltvatten akvarium?Saltvatten akvarium kan göra färgglada och exotiska tillägg till alla hem eller kontor. De är dock mycket svårare att ta hand om än sötvatten akvarium, som är mycket vanligare. Saltvatten akvarium kräver mycket mer känslig och kraftfull filtrering än sötvatten uppställningar, och på grund av den stora mängden vatten i en 55-gallon tank, en yttre kapseln filter kommer rekommenderas starkt.

Kapseln Filter

Kapseln filter är ett externt filter som använder två slangar till att föra in vattnet smutsigt vatten och utvisa rent vatten. Dessa filter, som vanligtvis sitter under akvariet, ta in vatten från tanken med en inmatningsraden och köra det genom ett filter medium. Filtret utvisar sedan rent vatten via arbetsledningen och tillbaka in i tanken. Kapseln filter är allmänt tystare än andra filter och Använd koniska filterpatroner. Det specifika filtret måste vara tillräckligt kraftfull för att filtrera en 55-gallon akvarium. Leta efter makt betyg på filtrets förpackning.

Tårtspadar protein

Tårtspadar protein är pseudo filter som samlar organiskt avfall, oftast med en skummande åtgärder, innan de kan förvandlas till skadliga kemikalier. Protein tårtspadar samla avfall i en samling kopp som oftast hänger på utsidan av akvariet; Du måste rensa ut denna cup en gång i veckan. Bara akvarier som införlivar coral kräver skimmers protein; de inte nödvändigt i uppställningar som bara innehåller fisk eller live rock.

Live Rock och levande Sand

Live rock och levande sand finns inredning alternativ som faktiskt innehåller små organismer som hoppkräftor, maskar och featherdusters. Dessa djur äter organiskt skräp som flyter runt i vattnet samtidigt som mat för din tank större invånare. Du måste bota live rock innan du kan lägga till en tank. Härdning är processen för att tillåta vissa organismer i sten eller sand för att dö med rock i en separat behållare så förkroppsligar inte Lägg farliga ammoniak huvudsakliga tanken. Du måste sedan ordentligt acklimatiserar sig det till akvariet genom att lägga till små mängder av din tank vatten (vanligen genom drop) till den rock befintliga vatten tills den har fullt anpassat till tank vatten.

Hang-On filter

Hang-on filter är grundläggande filter som suger vatten upp genom ett rör, driva igenom ett filter medium som vanligtvis består av en biomesh att fånga skräp och aktivera kol för att ta bort skadliga material, sedan utvisa rent vatten ner en ramp som kallas ett bräddavlopp. Hang-on filter ger ofta inte kraftfull filtrering behövs för större saltvatten akvarium som 55-gallon modeller. Om du insisterar på att använda ett hang-on filter, det måste ha tillräckligt med kraft för att filtrera minst 55 till 75 gallon vatten och tanken ska ha minimal invånare att förhindra överdriven avfall.