mynewspapers.net

Vilken typ av färg ska jag använda på möbler?

Vilken typ av färg ska jag använda på möbler?


Måla möbler är ett säkert sätt att klä eller förnya äldre eller pressad trä sorter. Finns några riktlinjer och program för olika typer av färg på trämöbler, men den underliggande faktorn för att använda någon typ av färg, antingen det eller latex-oljebaserade, alla kommer till förbehandling.

Prepping ytan

Förbehandling är nyckeln till att uppnå en attraktiv slutprodukten, och det första steget är slipning bit slät. Tre steg är inblandade: slipning med en grov 100-slippapper, flytta bredvid en 200-slippapper, och sedan göra trä glaset smidig med 400-slippapper. Följ alltid riktningen av strömmen, oavsett om du hand sand eller använda en elektrisk slipmaskin. Torka damm bort med en fuktig trasa, och gå över alla ojämna fläckar efteråt. Om det finns några skråmor eller dings, fylla dem med en Övermålningsbar wood filler. Låt detta torka, och sand det smidigt. Nästa steg målning med primer. Använd helst en syntetisk pensel för denna applikation. För bästa resultat, applicera två lager. Primern kommer att jämna ut eventuella brister kvar och kommer att neutralisera färg variationer i trä som kan sippra genom en vanlig färg. Bara låta första lagret torka enligt tillverkarens instruktioner, som kommer att vara oftast ca 4 timmar varaktighet, sedan tillämpa andra lagret.

Målning

Rekommenderas för enkel rengöring och iögonfallande utseende, är vattenbaserade glans och halvblank latex paint val när du målar möbler. Verkligen, någon färg som äggskal eller platt kan användas, men de smetar lättare och är svårare att rengöra. En blank färg framhäver glans och detaljerna i din möbler, att göra skönheten i den bit sticker ut. Pensla detta måla på med ett tunt lager att förhindra körningar eller droppar, och för bästa resultat, planerar att lägga till ett andra skikt. Någon latexfärg fungerar, men en högre kvalitet färg ger högre kvalitet resultat.

Pricken

Du kan lämna ditt mästerverk målade vägen är det, men för ytterst i glans och skydd, överväga att sätta på ett avslutande lager klar polyuretan. När torkat, kommer att polyuretan motstå spill, repor, Hack och dings, som kommer att hålla dina målade möbler som ser ut som helt nya i år framöver. Polyuretan är lätt att tillämpa. bara borsta det på som om din var målning, och låt det torka enligt tillverkarens instruktioner. För en ännu mer hållbar finish, sätta på två eller tre skikt, vilket gör att varje pälsen torka helt innan tandborstning på Nästa.