mynewspapers.net

Vilken typ av färg ska jag använda på min elgitarr?

Vilken typ av färg ska jag använda på min elgitarr?


Måla typer för elgitarr färger väljs för ett antal skäl. Bortsett från estetik, pris och användarvänlighet ansökan, färg påverkar trä resonans och hjälper till att skydda mot fukt, hud oljor och smuts.

Funktion

Kala trä kräver skydd för miljön och yta, men färg ökar också gitarr skönhet. Gitarrister kan välja mellan transparent, genomskinlig och ogenomskinlig färg färger.

Nitrocellulosa lack

Nitrocellulosa lack en populär hög kvalitet färg. Tillämpas i många tunna lager, är det den typ som används på nuvarande dyrare gitarrer och många vintage instrument. Nitro-lack är färgen föredras av många erfarna hobbyister och luthiers för dess "transparent" ljud.

Uretan

Uretan är en annan hög kvalitet elgitarr färg. Tillverkare använder uretan för ersättning organ och halsar, och det används för de flesta mitten till semi högt prissatta produktion el. Uretan är nästan transparent klingande som nitro-lack.

Polyesterharts

Polyesterharts är mycket hållbara och billiga. Ofta används på till mitten av-billiga elgitarrer, ger det varaktig skydd och bra utseende. Poly-harts färg dämpa trä resonans mer än andra vanliga färger, men detta är inte alltid en stor fråga med billiga gitarrer.

Ansökan

Måla trä musikinstrument kräver erfarenhet och rätt utrustning för bästa resultat.