mynewspapers.net

Vilken typ av färg ska användas på plexiglas?

Vilken typ av färg ska användas på plexiglas?


Plexiglas är en tunga, plastmaterial som kan ha en klart eller färgat utseende. Det är vanligen används för tecken, akvarier, tavelramar och skärmar. Eftersom detta har en nonporous material, måste du först städa, förbereda och använda primer på ytan om du vill ha någon form av färg för att sticka. Endast vissa typer av färg kommer att arbeta med plexiglas.

Rengöring

Plexiglas ytan måste rengöras för att börja. Olja, smuts och skräp förhindrar primer och måla ansluter sig ordentligt. Ren ytan med vatten och mild tvål. Placera denna blandning i en hink och Använd en svamp för att torka av ytan.

Beredning

Förbereda plexiglas ytan. Annars kommer du inte har en bra arbetsyta för färgen att hålla sig till. Använda 200-slippapper eller stålull lätt repa ytan. När du har skrapat hela ytan, tvätta med tvål och vatten. Torka ordentligt.

Primer

Välj en primer som fungerar på plastytor. Noggrant läsa produktinstruktionerna innan du använder den. En spray slag, såsom Rustoleum eller Plast-kote, kommer att fungera bra. Låt primern torka enligt instruktionerna. Primer är en viktig del av måla plexiglas som det ger måla rätt ytan att hålla sig till. Arbeta alltid i ett väl ventilerat utrymme med massor av damm täcker praktiskt när grundning och målning.

Latexfärg

En vattenbaserad latexfärg för plexiglas fungerar bäst. Oljebaserad färg smälter plasten. Gäller utvalda latexfärg med en borste eller paint roller. Låt färgen torka ordentligt mellan rockar. Detta tar vanligtvis omkring två timmar. Det finns flera märken på marknaden att välja mellan, och du kan hitta ett brett utbud på hem förbättring och måla butiker.

Akrylisk sprayfärg

En annan målning alternativ är en akrylisk sprayfärg emalj. Läs instruktionerna för din valda produkt innan du ansöker. Se till att området är väl ventilerat. Bära en säkerhet mask med sprejfärger så du inte andas in ångorna eller måla partiklar.