mynewspapers.net

Vilken typ av färg ska användas på gummimatta?

Vilken typ av färg ska användas på gummimatta?


En vanlig svart gummimatta kan titta mer välkomnande om det är målat och målning gummi mattor kanske inte så svårt som du tror. Beroende på typ av slitage som det blir, kan du använda primer och yttre husfärg eller specialitet måla från folk som verkligen vet gummi--trötta och auto tillbehör återförsäljare. Vill du vara kreativ, kan du lägga till bokstäver och konstruktioner för en egen matta.

Användning

Beakta placering och användning av en gummimatta. Om det sitter utanför din dörr, väderexponerats och gick på dagligen, Använd en tålig, väderbeständig färg. En gummimatta som sitter i ditt garage som en catch-all för blöta Vinter stövlar kommer inte att behöva vara ganska lika hållbart.

Färg alternativ

Gummi är ett flexibelt material, och det kräver en flexibel färg som brukar spricka men kommer att hålla sig väl. För lätta, kommer att 100 procent akryl yttre husfärg hålla sig väl och vara flexibel nog att förbli intakt. Eftersom oljor i gummi kommer förmodligen blöda igenom vattenbaserad färg, använda en snabb torkande olja - eller shellac-baserad primer för första strykningen. Dessa är tillgänglig i sprayburkar också i en borsta formel och kan vara topp-belagd med akrylfärg. För något relativt liten som en enda gummimatta är sprayburken ett mer praktiskt alternativ. Vissa märken av aerosol spray färg kan användas på hård-till-paint ytor såsom gummi. Kontrollera etiketten anvisningar för färgen kan användas på material och hur de används. För maximal hållbarhet, leta efter däck färg. Detta är lösningsmedelsbaserade färger för målning däck i fasta färger, ränder eller andra mönster. Några kommer i kit, komplett med penslar, primer och tröttna band om du vill måla raka linjer eller ränder.

Paint metod

Vilken metod du väljer beror på vilken typ av färg du använder. För varje målning, dock bör ytan vara ren och torr. Om din matta har använts på ett golv, det är förmodligen mycket smutsiga-- och om det är svart, du inte kan se smuts. Det bör vara skrubbas ordentligt med en avfettning tvättmedel som trinatriumfosfat (TSP) eller maträtt tvättmedel tvättmedel och sköljas ren. Låt mattan torka ordentligt före grundning eller målning. När du målar, särskilt med lösningsmedelsbaserade färger, göra det i ett mycket väl ventilerat utrymme. Utanför är det enklaste. Om du inte kan måla utanför, dock öppna fönster och använda fans för att skingra rök snabbt.