mynewspapers.net

Vilken typ av färg ska användas på en duschvägg?

Vilken typ av färg ska användas på en duschvägg?


Hur du målar ditt badrum liknar hur du målar något annat rum. Applicera ett lager primer, skär runt hörnen med en borste och sedan använda en roller för att täcka resten av väggen. Det som är annorlunda med målning badrum är typ av färg du använder. Färgen är viktigare här än i något annat rum så behöver du en färg som är slitstark, vattenavvisande och hämmar tillväxten av mögel.

Latex emalj

I de flesta fall kommer en latex emalj att räcka för ditt badrum och dusch väggar. Välj en semigloss eller högblank färg snarare än en platt eller äggskal; den blankare din färg är, desto bättre blir det på repellerande vatten. Var också noga med att prime dina väggar innan du börjar måla för att försegla väggen och ger extra skydd mot fukt, mögel och peeling.

Oljebaserade emalj

Oljebaserade färger är också effektiva för att måla dina Duschväggar men de är svårare att arbeta med än Latexfärger. De är naturligtvis bättre på repellerande vatten men de tar längre tid att torka och producera en stark lukt. så du kommer att behöva hålla arbetsområdet väl ventilerat. Rensa upp kräver användning av lösningsmedel och måla thinner istället för bara vatten behövs med latex. Också, när det är dags att måla igen du måste använda mer olja-baserade färg eftersom latex inte följer väl olja.

Specialitet badrum måla

Färgtillverkare producerar även en färg som utformats särskilt för användning i badrum. Dessa färger inkluderar kemikalier som dödar mögel och förhindra deras tillväxt. Detta är särskilt användbart i badrum med dålig ventilation, men är ofta inte nödvändigt om du har en stark fan och hålla badrumsdörren öppen efter duschen.

Måla din dusch Surround

Kanske vill du måla glasfiber surround i din dusch. Detta kan göras med någon av de färger som tidigare nämnts så länge du vidta rätt åtgärder för att förbereda ytan. Först slipa glasfiber med en extra fint slippapper. Du är bara ta ner glans och ger lacken en plats att sticka. För det andra ren dusch surround med en renare att ta bort överskott damm och smuts. Tredje, skölj dusch surround med vatten och låt torka. När du är redo att tillämpa färg användning en spruta att undvika uppkomsten av penseldrag och uppnå en jämn yta. Du kan antingen använda ett par burkar av latex aerosol spray färg eller en färg spruta för att få långvariga resultat.