mynewspapers.net

Vilken typ av färg pinnar till frigolit?

Vilken typ av färg pinnar till frigolit?


Frigolit är ett varumärke för expanderad polystyren som används främst som förpackningsmaterial men är också vanligt att hantverk projekt. Om du vill dekorera frigolit med färg, kan du möta några utmaningar med den färgen som ansluter sig till materialet som skum. Ändå finns det en handfull färger som kan användas för att färga frigolit på ett säkert och effektivt sätt.

Sprayfärger

Traditionella sprayfärg bör aldrig användas på frigolit. Det försämras snabbt skum materialet mycket snabbare än andra färger. Dock är ett antal sprayfärger avsedda att användas med frigolit och göra för en snabb och enkel applicering. Modell sprayfärger som för modell leksaker som skapas av akryl, latex eller en kombination av båda är ofta säkra för frigolit användning. Andra farkoster sprayfärger annonsera att de är säkra för frigolit användning, och är allmänt vatten-baserade. Blommig sprayfärger används för att färga falska blomsterarrangemang är också vanliga.

Akrylfärg

Akrylfärg är en effektiv färg för frigolit när den tillämpas direkt. Den tillämpas lätt, även om det kan ta flera skikt med akrylfärg att uppnå önskad färg eftersom det lätt kommer att sippra in i sprickor i skummet. Under en längre tid, kan akrylfärg--som många färger--försämras styrofoam, så Undvik det om du letar efter långtida färg. Akrylfärg är lätt tillgängliga i många hobbybutiker och kommer i många färger.

Tempera Paint

Tempera paint är en vattenbaserad hantverk färg som klibbar bra för att skum objekt. Tempera paint är lätt tillgängliga på de flesta konst och hantverk butiker. Denna färg används bäst på skum projekt som aldrig kommer all exponering för vattnet. tempera paint förblir vattenlöslig även efter det har torkat helt. Denna typ av färg kommer i olika utföranden, ger målare alternativ för olika utseende. Tempera paint finns dock bara i ett begränsat antal färger. Det också blanda inte väl.

Andra alternativ för målning

Om du vill se till att färgen jämnt färger och täcker den känsliga ytan av frigolit, kan som täcker din hela styrofoam bit i en skyddande beläggning vara det bästa alternativet. Som täcker frigolit före målning kan göra ett paint program jämnare, och färgen kommer inte att sippra in i den porösa ytan och blekna i färg. Några av de bästa alternativen för att täcka styrofoam är gips eller Paris eller papier mache, eller genom att använda en skum fogmassa innan målning. Hjälp av en skum tätningsmedel, såsom skum Finish, förhindrar färg från sipprar in skummet och skapar en slät yta att måla på. Papier mache skapar en tjock yttre beläggning runt utsidan av objektet. När antingen beläggning har tillämpats, du kan måla ditt objekt med vad målar du vill och styrofoam kommer inte försämras.