mynewspapers.net

Vilken typ av brandsläckare till användning runt en dator

Vilken typ av brandsläckare till användning runt en dator


Enligt National Fire Protection Association, en i varje sju hus bränder orsakas av elektrisk utrustning fel. Datorer är relativt låg på listan över apparater som orsakar bränder, är det viktigt att använda rätt typ av brandskydd nära din dyr utrustning. Som vi lär oss i barndomen, kan el och vatten vara en farlig kombination. Därför är det viktigt att inte använda en vattenbaserad brandsläckare runt en dator eller något annat som ansluts till din vägg.

Typer

Det finns fyra olika klasser av brandsläckare, klassificeras av brev: klass A är vattenbaserad brandsläckare för papper och trä bränder. Klass B brandsläckare är lämpliga att lägga ut brandfarlig vätska bränder, som bensin och olja. Klass C innehålla icke-ledande medel för att sätta ut elektriska bränder. Klass D är den minst vanliga typen av brandsläckare och används för kemiska bränder i laboratorier. Klass K brandsläckare används för att släcka bränder i professionellt restaurangkök, såsom runt fritöser. Multipurpose brandsläckare som täcker mer än en klass är oftast torr-agent baserad, i motsats till vatten-baserade, och är bekvämt för hemmabruk.

Överväganden

Grundval av koldioxid (CO2) brandsläckare orsaka minst mängd skador på datorutrustning och är lämpliga för klass B och C bränder. Denna typ av brandsläckare använder komprimerad gas för att släcka elden, och kan orsaka återtändning av klass A material. Om det finns papper eller vedeldning nära datorn, använda en lämplig brandsläckare och vara noga med för att rikta den från din datorutrustning om möjligt. Medan torr-kemiska och multipurpose brandsläckare är klassade för både klass B och C bränder, de lämnar en restprodukt som kan skada datorutrustning. Om du använder denna typ av brandsläckare nära din dator, se till att du rengör ytan av maskinen för att minimera skadorna.

Klass C brandsläckare

Klass C brandsläckare kan innehålla skum, brand undertrycka kemikalier eller komprimerad icke-brännbar gas (koldioxid eller halon). Enligt Hanford brandkåren, arbetar de genom antingen "att avbryta den kemiska reaktionen som tar plats när bränslen bränna" eller undantränger och kyla den omgivande luften. Dessa brandsläckare har en mycket kort räckvidd och måste användas även efter det verkar att elden har släckts. När du använder en brandsläckare, kom ihåg förkortningen PASS: dra säkerhetsnål; Sikta på basen av elden. Krama handtaget; Sopa munstycket och tillbaka.

Förebyggande/lösningFör att upprätthålla den högsta nivån av säkerhet för ditt hem, hålla den rätta typ av brandutrustning nära sannolikt källan av varje typ av eld; Klass C nära datorn, klass B i köket och så vidare. Detta hindrar dig från att gripa tag i fel typ av brandsläckare vid en nödsituation. Dessutom, vänligen kontrollera din eluttag eller utrustning regelbundet efter tecken på misslyckande. Det är särskilt viktigt att kontrollera ledningarna i äldre hus där ledningarna inte får upp till nuvarande eld koder. Använda överspänningsskydd på din utrustning och inte försöka använda förlängningssladdar för långa perioder.

Expert insikt

Det finns många ställen att få gratis brandsäkerheten samråd och expertråd. Nationella brand Protection Association (NFPA) har konsumenten resurser för brandsäkerheten, inklusive ett avsnitt om elektrisk brand förebyggande och skydd. Ofta, har varje stat och kommun sin egen eld och skydd och koder, som regleras av brand marskalkarna. Slutligen, din lokala brandkåren kommer att kunna ge dig råd om brandskydd i hemmet. Brandkårer skulle mycket hellre förebygga bränder än bekämpa dem.