mynewspapers.net

Vilken typ av brandsläckare för petroleum bränder

Vilken typ av brandsläckare för petroleum bränder


En brand i eller runt hemma eller på arbetsplatsen är en av de mest farliga nödsituationer du sannolikt kommer att möta. Att kunna hantera det är nyckeln, men för att du måste ha rätt verktyg för jobbet. Olika bränder kommer reagerar olika på olika typer av brandsläckare som finns – vissa reagerar våldsamt om du använder fel typ. När mycket brandfarlig bensin går upp du har ett par alternativ, men aldrig ta itu med en out of control eld och alltid ringa 999.

Torra pulver

Dessa kommer i två typer-standard och multipurpose – och båda har oftast blå etiketter. Lyckligtvis kan både användas för bensin bränder. Den standard typ knackar ner lågorna, men multipurpose sorten också bildar en hud på ytan och kväver elden.

Koldioxid

När koldioxiden släpps på bensin förflyttar det syre som elden behöver för att bränna. Svältfödd på syre, elden slocknar, men eftersom det inte cool elden alls, det finns en fara elden kunde underblåsa när brandsläckaren är avstängd eller flyttas. Var försiktig när du använder koldioxid i små utrymmen, för naturligtvis, du behöver syre för att andas. Denna typ av brandsläckare har en svart etikett.

AFFF

Detta står för "aqueous filmbildande skum" och kväver elden med tjockt skum som förvandlas till en film. Dessa brandsläckare är särskilt verkställer på brinnande vätskor som bensin, men kan användas för nästan alla typer av brand. De har oftast vita eller gula etiketter.

Vad man inte ska använda

Använd inte vatten. Om du spraya vatten på en bensin eld kommer, i bästa fall sprida branden runt som bensin och vatten kan inte blanda. I värsta fall kommer det orsaka den brinnande bensinen att spraya upp i luften som vattnet avdunstar snabbt, kasta bitar av brinnande bensin i luften. Vatten kommer inte att svälta avfyra av syre eller stekte lågorna som de andra kemikalierna.